IMGP8188 002Hoogeveen – Voor sc Elim stond er gisteren alweer een derby op het programma want het moest aantreden op het kunstgras tegen v.v. Hoogeveen. Hoogeveen wilde graag de overwinning thuis houden want anders zou het verschil met de huidige nummer 1, sc Elim, wel erg groot worden. Maar hoe anders zou het vanmiddag verlopen. Elim kwam al snel op een achterstand maar voor rust stelde M. Doldersum orde op zaken (1-1). Waar het ook wel 3-3 had kunnen zijn, want er werd van beide kanten aanvallend gespeeld en vielen er meerdere kansen aan beide zijden te noteren. Na de rust was Elim de ploeg die het overwicht nam en zo ook de betere kansen creeerde. Na een uur spelen werd uit een corner de 1-2 door J. Doldersum binnen gekopt. Ook wisselspeler Klomp kreeg weer zijn invalbeurt en mocht de 1-3 laten noteren na een vrije trap van M. Doldersum. Topscoorder Strijker maakte voor Hoogeveen vlak voor tijd nog de aan-sluitingstreffer (2-3) maar het mocht niet meer baten. Dit kwam vanwege Stenvert, die tegen zijn tweede gele kaart aanliep deze middag en voortijdig de warme douche op kon zoeken. Zo wist Elim weer een belangrijk duel in winst om te zetten en pakte het hiermee de eerste periodetitel in deze klasse. Volgende week speelt Elim de thuiswedstrijd in de beker tegen eerste klasser Noordscheschut. 1ste helft Elim startte vanmiddag met de vertrouwde basisteam wat deze periode het bijzonder goed doet. Maar wat gebeurde daar met keeper Padding? Hij trapte binnen de eerste speelminuten maar zo de bal in de voeten van Lindhorst. Deze wist er wel raad mee en zo stond er erg snel de 1-0 op het scorebord. En ook bij de volgende actie ging Padding niet helemaal vrij uit maar Njagul bracht redding vlak voor de lijn zodat grotere ellende werd voorkomen. Maar binnen het kwartier wist M. Doldersum de score op gelijke hoogte te brengen. Na een assist van Benjamins wist hij op snelheid Hartman te omspelen en schoot hij diagonaal in de verste hoek (1-1).

IMGP8258 002

Ook Prijs kreeg nog een enorme kans maar zijn kopbal ging rakelings naast. Halverwege deze helft begin Boertien een overtreding binnen de beruchte lijnen maar scheidsrechter Oostwoud zag hierin geen overtreding en vond dat de bal werd gespeeld. Ook Daymen Doldersum liet zich weer gelden en zijn bal uit een moeilijke situatie verdween in het zijnet. Marco Santing kreeg na bijna een half uur spelen een behoorlijke kans om de voorsprong weer te pakken maar zijn schot uit een teruggelegde bal ging nipt naast. Vleugelspeler J. Doldersum gaf een geweldig mooie voorzet en zijn broer Mike wist hier vervolgens onderkant lat te raken. Men dacht dat de bal al over de achterlijn was maar gelukkig voor Hoogeveen sprong de bal naar voren. Ook Jesse de Haas kreeg alleen voor keeper Padding nog een geweldige kans maar deze werd om zeep geholpen door rots in de branding Padding. De zesde vrije trap in deze helft voor Hoogeveen werd genomen door Linthorst maar zijn schot smoorde in de verdediging en deze loste het allemaal keurig op. Zo werd er met een gelijke stand de kleedkamer opgezocht 2de helft In de rust werd Stenvert door trainer Sabandar ingebracht voor Ruben de Haas om verdedigend meer rust te krijgen. Maar deze Stenvert liep al snel tegen een gele kaart op nadat hij opzichtig een duwtje in de rug van een Elim speler gaf op randje zestien. De vrije trap van M. Doldersum ging snoeihard door de muur en keeper Santing bracht ternauwernood redding. De rebound hieruit werd door Prijs over gekopt. De strijd verharde enigszins en 2 Elim spelers liepen tegen een onnodige gele kaart op na bijna een kwartier spelen. Na een uur spelen was het D. Doldersum die een enorme scoringskans kreeg maar hij speelde de bal af naar zijn broer Mike en die zorgde ervoor dat Santing met een enorme snoekduik redding moest brengen.

IMGP8263 002Bij de eerste corner voor Elim in deze helft was het direct raak want J. Doldersum wist bij de eerste paal met zijn hoofd het net te vinden (1-2). Daarna volgden aan beide kanten wissels en kwamen Klomp en Seinen binnen de lijnen. Koekoek kreeg zijn publiekswissel omdat hij deze middag wel enorm veel meters had gelopen. Het eerste schot van invaller Klomp op de goal kon nog worden gepakt. Maar zijn volgend actie was raak nadat M. Doldersum een vrije trap nam en deze licht werd getoucheerd door Klomp (1-3). Een snelle uitval bracht Strijker in stelling en zo wist dit goudhaantje vanmiddag ook weer zijn goaltje mee te pikken (2-3). Hierna liep invaller Stenvert zijn tweede gele kaart op voor een natrappende beweging op Klomp en kon hij met rood het veld verlaten. Hoogeveen kwam er vervolgens niet meer uit en was het Gritter die nog hard overschoot in de blessuretijd voor Elim. Hiermee was weer een belangrijke hobbel genomen en pakte Elim hiermee de eerste periodetitel in deze klasse. Volgende week speelt Elim thuis tegen Noordscheschut in de knock-out fase van de beker competitie. Man of the match: R. Koekoek. Opstelling: A. Padding, B. Koops, E. Njagul, W. Boertien, M. Koops, R. Koekoek (71 H. Klomp), Y. Benjamins, J. Doldersum (78 J. Gritter), D. Doldersum, J. Prijs en M. Doldersum. Wissels: J. Gritter, H. Klomp en M. Odink.

IMGP8320 002

Pin It