20190102 180136Emmen – Woensdagavond moest Elim aantreden in de tussenronde van het Protos Weering Toernooi omdat Dalen in de halve finale sc Elim een sportieve dienst had bewezen. Runner-up sc Erica werd namelijk met 1-6 in de laatste wedstrijd van de avond door Dalen uitgeschakeld. Na de jaarwisseling zou moeten blijken of Elim klaar was voor de grote finale en moest het eerst zien om de tussenronde te overleven. Vanavond werd er gespeeld tegen de teams van v.v. EMMS, sv Gramsbergen, eerdere opponent Nieuw Buinen, en ZZVV, die allen via de halve finale een plaats in deze poule des doods hadden weten te bemachtigen. Sterk begin maar slecht einde Elim begon sterk aan haar zegereeks en wist de eerste 3 wedstrijden ongeschonden en zonder tegendoelpunten door te komen. In de laatste wedstrijd van deze avond moest men voor het tweede keer in dit toernooi aantreden tegen medeconcurrent Nieuw Buinen.

20190102 203908Deze ploeg had ook alles weten te winnen maar had wat tegendoelpunten om te oren gekregen. Elim zou nagenoeg aan een gelijkspel voldoende hebben om door te gaan naar de grote finaledag. Echter het liep anders want men verloor met 2-1 en daardoor had Nieuw Buinen in haar laatste wedstrijd tegen sv Gramsbergen weer voldoende aan een gelijkspel. Dit viel alles behalve mee want bijna werden ze gevloerd door sv Gramsbergen want een achterstand van 1-3 werd in de laatste minuten omgebogen in een gelijkspel (4-4). Gramsbergen had haar sportieve plicht gedaan door nog ruim weerstand te bieden maar voor sc Elim mocht het niet meer baten.

Ondanks uitschakeling kan sc Elim met opgeheven hoofd het toernooi verlaten als beste van de rest. Sv Gramsbergen – sc Elim Beide ploegen begonnen aftastend aan de wedstrijd, want verlies zou meteen een grote achterstand zijn. Het eerste kansje was er voor D. Doldersum maar zijn listig kopballetje ging net over. Vervolgens werd hij vlak voor eigen goal hard op de rug geschoten na een afstandschot van van de Veen. Keeper Olsman werd bijna gepasseerd door een eigen speler nadat een bal op de punt van een schoen over de goal verdween. Na 7 minuten was het Benjamins die vanaf de zijlijn uit een intrap de bal hard over de vloer binnen schoof (0-1). Vervolgens kreeg Gramsbergen 2 kansen op rij maar wist padding redding te brengen. Halverwege de wedstrijd werd J. Doldersum in de rug gelopen en kreeg Elim een vrije bal te nemen. De hard ingeschoten vrije trap van Benjamins was onhoudbaar voor Olsman (0-2). Na goed samenspel was J. Doldersum niet zelfzuchtig en legde de bal goed af op Prijs, die zo makkelijk de 0-3 kon binnenschieten.

20190102 205503M. Dodlersum scoorde nog de 0-4 van dichtbij door een foutje van de keeper en Gritter wist vol op de pantoffel nog de 0-5 met zijn bekende linkspoot te scoren. Sc Elim – vv EMMS Padding moest al snel redding brengen en aan de andere zijde moest keeper Kleinherenbrink op de doellijn hetzelfde doen. Een hard afstandsschot van D. Doldersum ging nog naast en ook meerdere schoten van zijn broer Mike gingen over of konden door de keeper worden weggetikt. Een hard schot van M. Kosse ging hard voorlangs. En ook Anbergen wist net geen doel te treffen en het duurde dan ook even voordat er werd gescoord. Ook een schot van Njagul werd glijdende door de keeper van EMMS weggewerkt. Emms leunde wat achterover en loerde op de gevaarlijke counterbal. Met nog tien minuten op de klok was er nog steeds niet gescoord en de tijd werd de vijand van sc Elim. Na 17 minuten spelen kwam Elim weer goed weg want Klok schoot hard op zijkant paal. Maar het lukte Benjamins na een assist van Prijs om de 1-0 binnen te prikken. En ook de bal vanaf de rechterzijkant werd door M. Doldersum onhoudbaar in de korte hoek binnengeschoten (2-0), alhoewel hij onderweg nog licht getoucheerd werd door Klok. De 3-0 van M. Doldersum werd opaangeven van Prijs nog snel binnengewerkt voor het doelsaldo. E. Kosse kreeg nog een kans voor de eretreffer maar zijn schot ging voorlangs. Zo waren Prijs en J. Doldersum nog dichtbij om te score te vergroten maar het lukte Elim niet meer om te scoren maar het had wel weer 3 punten in de knip. Sc Elim – ZZVV Tegen ZZVV, die ook in competitie een concurrent zijn, had Prijs al snel een kans om te score te openen. Een hard schot van Benjamins werd losgelaten door keeper Blanken maar hij kon tijdig de bal terugpakken alvorens Prijs doel kon treffen. Aan de andere zijd was ook Padding gezien maar kon Benjamins de bal ternauwernood van de lijn wegtikken. Na 5 minuten spelen liet M. Doldersum het net bollen voor Elim nadat zijn broer Daymen hem goed had aangegeven (1-0).

20190102 212754De 2-0 kwam wel op naam van Prijs nadat keeper Blanken eerst redding bracht maar uit de rebound door hem werd gescoord. Vervolgens waren er meerdere kansen voor Elim om de score uit te breiden maar het gelukte gewoon niet. Er werd over een weer aanvallend gespeeld want ZZVV wilde niet doelpuntloos de arena verlaten. Maar D. Doldersum bracht aan deze illusie een eind want zijn korte draai en schot van dichtbij werd de 3-0. De soms wat wisselvallige arbitrage liet ZZVV een vrije bal nemen voor hands terwijl de bal met een bovenbeen van D. Doldersum werd gespeeld. Een vrije trap nadat D. Doldersum in de rug was gelopen leverde de 4-0 op nadat M. Doldersum uit de rebound van zijn eigen vrije trap de herkansing kreeg. In de slot seconden was het Huiskes die nog nipt en hard overschoot. Hiermee behaalde Elim 9 punten uit de eerste 3 wedstrijden en had men zich een goede uitgangspositie weten te verwerven. Nieuw Buinen – sc Elim In deze laatste wedstrijd voor Elim van deze avond zou het moeten gebeuren tegen eerdere concurrent Nieuw Buinen. In de kwartfinale werd er tegen de oranjehemden nog een 3-0 winst geboekt. Maar dit was natuurlijk een andere pot waar men stevig aan de bak moest om de winst over de streep te trekken. Elim kreeg in de beginfase meerdere corners te nemen en was Prijs dichtbij de openingstreffer en ook Benjamins schoot in het zijnet. Het spel verruwde enigszins en zo waren er meerdere vrije trappen voor beide kanten. Een vrije bal van Gennissen spatte dan ook hard op de paal uiteen en bleef elim nog gespaard voor de eerste tegengoal. In verre worp van Padding op M. Doldersum ging er onderdoor koppend net over. Hierna zette Nieuw Buinen druk en moest Padding enkele perfect uitgevoerde reddingen doen. Zeven minuten voor tijd kreeg M. Doldersum een vrije bal te nemen en hieruit ontstond een geweldige kans maar de bal ging net naast. Een schot van Tieks verdween nog weer eens op de paal en zo bleef Elim in de race voor de dagoverwinning van het klassement. Maar door een snelle aanval kon Hamming de 1-0 scoren.

20190102 214352Benjamins kwam nog eens goed weg met een duwtje in de rug te geven, waar bijna alle Nieuw Buinenspelers smeekten om een gele kaart…. maar het gebeurde gelukkig niet. Hateboer schoot vlak voor tijd uit de draai nog de 2-0 binnen en hiermee was het bijna onmogelijk om nog te winnen. Trainer Benjamins bracht weer een 5de veldspeler binnen de lijnen en hierdoor was het keeper/speler Benjamins die nog de 2-1 wist te scoren. Gevolg was dat Nieuw Buinen gefrustreerd raakte en Hateboer met geel werd weggestuurd. Maar ook M. Doldersum kon zich niet inhouden en zo vlak voor tijd ook vertrekken. Een vrije bal met nog enkele seconden op de klok mocht niet meer worden genomen van het arbitrale duo en daardoor zag Elim alle hoop op een finaleplaats in rook opgaan. Dat in de laatste wedstrijd Gramsbergen nog probeerde haar sportieve plicht te doen door met 1-3 voor te komen mocht niet meer baten want uiteindelijk speelde Nieuw Buinen met pijn en moeite gelijk (4-4). Sc Elim kon echter met een opgeheven hoofd de zaal verlaten want het had wel de minste tegengoals geïncasseerd en het mooiste voetbal laten zien. Opstelling: Youri Benjamins, Daymen Doldersum, Jay Doldersum, Mike Doldersum, Joey Gritter, Emiel Njagul, Alex Padding en Jarno Prijs.

20190102 214416

Pin It