5. Winnende fotoIn de vorige Pr8veld en op de Dorpssites werden de bewoners van de dorpen Hollandscheveld, Elim, Nieuwlande en Noordscheschut opgeroepen om de oplossing van de woordzoeker en foto’s van het gebied op te sturen. Deze oproep en de onderwerpen staan in het teken van een op te stellen landschapsbiografie. Heel mooi dat hier gehoor aan is gegeven. Wij willen de inzenders hiervoor heel hartelijk bedanken.

Prijswinnaar foto

De leden van de begeleidingsgroep konden ieder voor zich aan 53 foto’s (zonder uiteraard de naam van de fotograaf te weten) punten toekennen. Verreweg de meeste punten heeft de foto gekregen die is ontvangen van Janita Kelly-van Dam en Paul Kelly. Als bijschrift stuurden zij mee:

De bijgevoegde foto is genomen op het pad tegenover Camping Tussen de Wieken.
Als je de weg oversteekt en het bos induikt waar op een bord Drents Landschap staat, kom je op dit prachtig kronkelend en op en neer gaand pad. Wij noemen het stukje bos Little Ireland. Het doet ons denken aan het Iers landschap met veel mos en varens en het golft op en neer! De wortels van de bomen laten zich overal boven de grond zien. Dit is ons favoriete plekje in de omgeving. De hier gepubliceerde foto is de winnende foto. 

Prijswinnaar puzzel woordzoeker

Er zijn 38 antwoorden binnengekomen, waarvan 30 met de juiste oplossing. De oplossing is “Versterken van het veengebied door landschapsbiografie”. Onder de juiste inzenders is 1 naam getrokken en dit is geworden: Patrick van der Hoek, die hiermee dus de winnaar is geworden.

Overhandiging van de prijzen 

Ivm. Corona hebben we de prijzen inmiddels uitgereikt aan huis.

Herhaalde oproep

Ook vroegen wij om verhalen uit vroegere tijden op te sturen, die bij voorbeeld gaan over de tijd toen het vervoer in dit gebied nog – hoofdzakelijk - via het water ging. Dit hoeven niet perse verhalen te zijn over gebeurtenissen en belevenissen die u zelf hebt meegemaakt, maar verhalen die u van uw ouders of grootouders heeft gehoord zijn ook welkom.

Tot nu toe valt het aantal ontvangen verhalen nog wat tegen, vandaar deze oproep.

Om u wat handvatten aan de hand te doen:

  • Welke ervaringen hebt u met de bereikbaarheid van uw huis, toen dat huis nog ergens langs een wijk stond of hebt u hierover door uw ouders, grootouders of iemand anders horen vertellen
  • Ervaringen met de fiets langs de wijk over bruggetjes en vonders
  • Hoe kwamen de boodschappen in huis? Kwam er een man of vrouw met agosie langs?
  • Kwam de brandweer altijd op tijd als er brand was?
  • Hoe kwam (fiets, bromfiets, motor, bokje) de huisarts als er ziekte was bij de mensen thuis en hoe ging het met een patiënt die plotseling en moet spoed naar het ziekenhuis moest?
  • Hoe ging het er aan toe als iemand in de familie was overleden (betrokkenheid van de buren/de gang naar kerk en begraafplaats)
  • Wat is er in het gebied sinds uw prilste jeugd veranderd en is dit mooier geworden of juist minder mooi? Wat is er helemaal niet veranderd?
  • Welke plekken koestert u en welke mogen wat u betreft bij wijze van spreken vandaag nog wel aangepakt worden om te verbeteren of te verfraaien.

Hopelijk brengen u deze handvatten op ideeën voor een prachtig, verdrietig of ludiek verhaal of een mooie anekdote. Wie heeft er nou niets te vertellen? Iedereen toch wel? Stuur ze op naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Of naar:Roelof Koops. Dorpsstraat 26 7916PC Elim  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Wij kijken er reikhalzend naar uit. 

Pin It