sky 690293 640Is het jullie ook opgevallen. Het bord is weg, de informatie over de activiteiten in Elim in het seizoen. Je weet wel, onder het bord Elim, bij het begin van het dorp. De te verwachten activiteiten, de voetbalwedstrijd SC Elim tegen ……. Tot voor kort stond er nog NEC Delfzijl. Dat was een wedstrijd die ik nog meegemaakt heb. Maar nu …. zoveel maanden! later. Gek, had je dat kunnen bedenken..? De lockdown en de avondklok. Veel winkels gesloten. Zoveel zorg en afscheid moeten nemen, begrafenissen in 'kleine kring'. De scholen dicht. Ik heb niet eens de kinderen van de beide scholen kunnen bedanken voor de prachtige kersttekeningen en versieringen voor de Elimsite in december.

En nu… 20-1-2021, na de zoveelste persconferentie van ministers Rutte en de Jonge zit ik boven, op mijn kamertje. Ik blader wat in de boeken van de Engelse rabbijn Jonathan Sacks. Over Exodus en Genesis. Boeken die we in ons leerhuis "Exodus in Elim", zouden hebben besproken. En ineens valt mijn oog op een zin die me treft over de verhalen van de tocht van het volk Israël uit Egypte, door de woestijn op weg naar het beloofde land. Toekomst, toch hoop. Een tocht met vallen en opstaan via oases, bijvoorbeeld Elim … kijk maar in het Bijbelboek Exodus.

En het zinnetje uit één van de boeken van rabbijn Sacks dat mij trof geef ik het via Terzijde door: "Als er iets is dat ons de moed en de wijsheid schenkt om onze koers uit te zetten in de woestijn van het bestaan, is het de wetenschap dat we niet alleen zijn, dat God ons voorgaat in een wolk en vuurkolom die ons de weg wijst". Zomaar even een paar regels, in deze niet alleen door regen en wind heftige dagen, als steun in de rug. Dominee André P. Heiner

people 5365324 640

Pin It