Actie voor de goal met Youri B en Daymen D 002Meppel – In de uitwedstrijd tegen Meppel onder perfecte najaar omstandigheden was het snel raak want Diphoorn scoorde binnen 10 minuten de 0-1 na een doorkopbal van M. Doldersum. Een schwalbe leverde Bisschop even later een gele kaart op , maar om het goed te maken voor zijn team scoorde hij even later de gelijkmaker (1-1) na snel combinatiespel bij de Meppelers. Keeper Lunenborg deed mee met het spelletje ”petje op en petje af” want de laagstaande zon was irritant aanwezig in deze eerste helft. Na rust was het Bos, die de bal van dichtbij onder keeper Kampherbeek doorschoof na een fraaie assist van M. Doldersum. Fc Meppel kreeg meerdere kansen op de gelijkmaker maar wist niet te scoren. Met ruim een kwartier op de klok wist M. Doldersum tot grote verbazing van de meegereisde supporters nog 2-maal te scoren en zo ging Elim verdiend met 3 punten naar huis. Volgende week speelt Elim thuis tegen directe concurrent Tubantia.

Elim begint strijdlustig

De intentie van de uitclub was deze middag direct zichtbaar want de druk werd en meteen opgezegd bij FC Meppel. Dit resulteerde in een kopbal die door M. Doldersum nipt overgekopt werd onder toeziend oog van de camera van RTV Drenthe. Een 2de vrije trap genomen door Prij kon door dezelfde Doldersum worden doorgekopt op de sloffen van Diphoorn. Deze wist er wel raad mee en scoorde zo de 0-1 openingstreffer. Een snelle uitval van Meppel zorgde ervoor dat Bisschop gevaarlijk werd binnen de zestien meter. Licht getoucheerd door Prij speelde hij de stervende zwaan en de goed leidende scheidsrechter Mulder vond dat dit met geel moest worden beloond. Even later wist hij wel het doelnet te vinden na een snelle actie en met fraai combinatiespel tussen de Elimmer defensie door (1-1). Scheidsrechter Mulder liet vervolgens een vrije trap nemen nadat hij eerst goed voordeel voor Elim had afgewacht. Halverwege deze helft was het M. Doldersum die doorbrak over de rechtervleugel. Zijn teruggelegde bal vanaf de achterlijn werd door aanvoerder Benjamins van buiten de 16 meter te slap in de handen van de Meppeler keeper geschoten.

Glibberig en glijden maar…

Het veld bleek gaandeweg het spel glad en glibberig want meerdere spelers schoten door of kwamen ten val.  Een overtreding van Prij zorgde ervoor dat hij zich mocht melden bij de scheidsrechter maar een gele kaart hield hij voorlopig op zak. Keeper Lunenborg was wat vergeten en gaandeweg deze helft werd hem een petje aangereikt tegen de laagstaande zon waar hij tegenin keek.  Een snelle vrije bal belandde bij M. Doldersum maar deze werd teruggevlagd en gefloten voor buitenspel. Een blessurebehandeling van van der Veen zorgde tegen het eind van deze helft voor enig op onthoud. Een corner van Schonewille werd door Prij weggekopt en hierna floot de scheidsrechter na enkele minuten blessuretijd af voor de thee.

Actie Tim Bos 002Meppel dringt aan

In de rust vonden er geen wissels plaats en nam Meppel de aftrap voor de volgende 45 minuten. Een ongelukkige bal van dichtbij zorgde ervoor dat Bos krimpende van de pijn ter aarde viel. Een blessurebehandeling bleef uit maar de komende dagen zal hij er nog behoorlijk hinder van onder vinden. Meppel probeerde met meer man naar voren te spelen om een zo een tweede treffer te maken. Een voorzet van Broers vanaf rechts kwam bij Bisschop terecht maar deze vuurde zijn schot bij de 2de paal hard over. De 1-2 van Bos werd prachtig onder keeper Kampherbeek van dichtbij doorgeschoven nadat hij goed ingespeeld werd door M. Doldersum. Bos had zelf de kans om vrij snel de derde goal te maken maar de assist van D. Doldersum werd onvoldoende op waarde ingeschat en gleed zo bij de 2de paal over de achterlijn. Een goede redding van Prij op de doellijn voorkwam de gelijkmaker van Meppel en Elim begon steeds meer in een overwinning te geloven. Trainer Keizer zorgde na een uur spelen dat er 3 verse krachten het veld binnen kwamen, maar met een listige draai was het M. Doldersum die zijn directe tegenstander verschalkte en via de keeper kon hij de 1-3 laten noteren op het scorebord.

Daimen Diphoorn maakt sliding 002Doldersum weet weer te scoren

De 1-4 kon hij vervolgens snel laten noteren nadat hij vanaf de rechterzijde met een enorme schuiver doelman Kampherbeek in de korte hoek verraste. Elim kreeg meerdere corner s te nemen maar het leidde niet tot een extra doelpunt. Een vrije trap van Meppel die snel werd genomen werd door van Dijk overgekopt. Een onbesuisde actie van Prij leverde hem deze middag een gele kaart op in het strafschop gebied van de tegenstander. Een corner van Meppel werd door keeper Lunenborg keurig over de lat getikt. Trainer Sikkes wisselde in de laatste minuten nog zijn reserves en zo werden er in de extra tijd geen doelpunten meer gescoord. Elim pakt hier verdiend 3 punten en wacht volgende week de kraker tegen Tubantia in een thuiswedstrijd.

Wedstrijdverloop.

Fc Meppel - sc Elim   1-4 (1-1).

Scoreverloop: 9. 0-1 D. Diphoorn, 17. 1-1 H. Bisschop, 52. 1-2 T. Bos , 75. 1-3 M. Doldersum, 77. 1-4 M. Doldersum.

Scheidsrechter:  A.J.N. Mulder uit Vriezenveen.

Gele kaarten:  3.

Rode kaarten: 0.

Toeschouwers: 150.

Man of the match: M. Doldersum.

Opstelling sc Elim:

Basis:  G. Lunenborg, B. Koops (68. H. Klomp), R. Prij, M. Koops, E. Njagul (87. B. Doldersum), D. Diphoorn (87. R. Koekoek), Y. Benjamins, J. Doldersum, T. Bos, M. Doldersum, D. Doldersum (84. J. Benjamins).

 

Wissels: J. Benjamins, B. Doldersum, H. Klomp en R. Koekoek.

Tim Bos na score 002

Pin It