frost 4744853 640ELIM - Door heel veel mensen wordt de maand januari als deprimerend ervaren. Wat zou daar de oorzaak van zijn? Januari is de eerste maand van het jaar in de Gregoriaanse kalender. Het heeft 31 dagen en begint op een woensdag of een donderdag. Het is de koudste maand van het jaar in veel delen van de wereld, met lage temperaturen en vaak veel neerslag in de vorm van sneeuw of regen.

snow 6105997 640

In veel culturen wordt januari beschouwd als de start van een nieuw jaar, waarbij mensen hun goede voornemens maken en beginnen aan nieuwe projecten. Veel mensen beginnen aan een gezonde levensstijl of proberen meer te bewegen. In Nederland en België is januari een maand waarin veel mensen genieten van de winterse activiteiten zoals schaatsen, skiën, wandelen in de sneeuw en het maken van een sneeuwpop.

In veel landen wordt er ook gevierd in januari, zoals Nieuwjaarsdag, De Dag van Driekoningen, Epiphany. In Nederland is ook het Carnaval een belangrijk feest in de periode van eind januari begin februari. Januari is ook vaak de maand waarin de eerste dagen van de school, universiteit en werk begint na de feestdagen, ook is het vaak een maand van terugkomen naar de realiteit. Dit laatste zou een goede verklaring kunnen zijn.

water 1283346 640

Pin It