Actie J. Doldersum met A. AykutluElim – In het eerste treffen van het nieuwe jaar tegen PH Almelo moest trainer Sikkes een grote list verzinnen want met 2 geblesseerde keepers moest hij een veldspeler opofferen. Al met enige keepers- ervaring werd M. Koops deze middag tot keeper gebombardeerd. Tot grote verbazing van een ieder wist hij de gehele wedstrijd zijn doel schoon te houden. Zal er nu een grote tweestrijd losbarsten tussen eerste keeper Lunenborg en Koops?

Veelvuldig balbezit bij de gasten

Onder leiding van jeugdige scheidsrechter Mulder uit Vriezenveen werd de wedstrijd gestart. In de eerste helft was het vooral balbezit bij de gasten uit Almelo en zij lieten het balletje lekker rondspelen. Tot echte grote kansen kwamen ze niet want vlak voor de zestien konden ze de vrije man niet vinden omdat de Elimmer defensie met aanvoerder Boertien als een blok stond. In een snelle uitval was het M. Doldersum, die na een soloactie door het centrum keeper Nijenkamp wist te verschalken (1-0). Vlak voor rust was het weer M. Doldersum, die na goed voorbereidend werk van Bos, de 2-0 binnenschoot. Hiermee kon sc Elim met een gerust hart de warme kleedkamer opzoeken.

Actie PH speler

Afstandsschoten op de lat

Na de rust dacht iedereen dat PH vol op de aanval zou gaan spelen om de aansluitingstreffer te maken. Dit bleek niet de waarheid te worden want sc Elim kreeg zelf steeds meer balbezit en zag kansen voorbij komen om de score uit te breiden. Ongelukkigerwijs moest Prij met een hamstring blessure worden gewisseld voor Klomp. PH probeerde vervolgens van afstand de kleine keeper Koops te verschalken maar de lat was vanmiddag hun grote opponent. Na ruim een uur spelen werd onterecht de 3-0 van D. Doldersum afgekeurd omdat hij buitenspel zou hebben gestaan. Scheidsrechter Mulder bleek onvermurw-baar voor de Elim spelers.

Koppende actie T. Bos

Terugkeer van een oude bekende

De 3-0 kwam 10 minuten later wel op het scorebord door een goeie assist van J. Doldersum en met een overstapje van Diphoorn kon Bos vrij bij de tweede paal binnen schieten. Hierna werd speler Bos gewisseld voor de teruggekeerde Gritter, die gelijk een grote kans had om te scoren. Hiermee bewijst sc Elim zich weer een goede dienst en blijft het aangehaakt bij de grote middenmoot. Volgende week speelt sc Elim volgende thuiswedstrijd in de derby tegen sv Gramsbergen.

Wedstrijdverloop.

sc Elim – PH Almelo 3-0 (2-0).

Scoreverloop: 40. 1-0 M. Doldersum, 45. 2-0 M. Doldersum, 70. 3-0 T. Bos.

Scheidsrechter:  A.J.N. Mulder uit Vriezenveen.

Gele kaarten: 4. (2x keer voor sc Elim, 2x voor PH).

Rode kaarten: 0.

Toeschouwers: 75.

Man of the match: E. Njagul.                                                                                                             

Opstelling sc Elim:

Basis: M. Koops, S. Doldersum, R. Prij (50’ H. Klomp), W. Boertien, E. Njagul, J. Doldersum (80’ B. Doldersum), Y. Benjamins, D. Diphoorn, T. Bos (80’ J. Gritter), D. Doldersum (80’ J. Benjamins) en M. Doldersum.

 Joey Gritter terug op het oude nest

Wissels: G. Benjamins,  J. Benjamins, B. Doldersum, J. Gritter en H. Klomp.

Pin It