Elko wint van AKC (Almelo)

(Door: Peter Kroezen) Afgelopen zaterdag mocht Elko afreizen naar Almelo om daar aan te treden tegen AKC. Gezien de resultaten van vorige week en die van de veldcompetitie zou dit een wedstrijd worden waarin de tegenstander wellicht de betere papieren had voor de winst. Toch wist Elko een knappe wedstrijd op de vloer te leggen en na 60 minuten spelen konden de punten voor Elko bijgeschreven worden bij een eindstand van 15-18.

Elko zit dit zaalseizoen in een poule met veel onbekende tegenstanders, waarbij het niveau van de tegenstanders meermaals ingeschat wordt aan de hand van voorgaande uitslagen. Vorige week verloor Elko met ruime cijfers en wist AKC tegen een bekende tegenstander van de Elkoërs ruim te winnen. Op basis hiervan wisten de Elkoërs dat het vandaag geen wedstrijd zou worden die ze cadeau kregen. Met een trainingsweek waarin de verbeterpunten van vorige week de nodige aandacht kregen, werd er met goede moed en vertrouwen aan de wedstrijd begonnen.

Elko startte in dezelfde basisopstelling als vorige week met in de aanval Hendri Kerssies, Peter Kroezen, Esther Jans en Romy Pieters. In de verdediging startten Stefan Smit, Tygo Dijkslag, Papien Schonewille en Mila Wachtmeester.

Elko begon een stuk scherper dan vorige week in de afronding, waardoor Elko tot een stand van 3-3 gelijk opging met AKC. Ondanks het goede spel wist AKC uit te lopen naar een stand van 8-5, waarbij AKC met name wist te profiteren van enkele vrije ballen en strafworpen door wat slordigheden aan Elko’s zijde. In het verdere spel waren de ploegen erg aan elkaar gewaagd, dus met de nodige rust in de verdediging wisten de Elkoërs de vrije ballen en strafworpen te beperken en meer grip te krijgen op de wedstrijd. Elko liet zich niet van de wijs brengen door de stand op het bord en liet zien dat het de veerkracht had om ook vanuit een achterstand terug te komen in de wedstrijd. Door maar liefst 5 keer op rij te scoren, waar AKC geen enkele keer de korf wist te vinden, werd er gerust bij een stand van 8-10 in het voordeel van de Elkoërs.

In de rust benadrukten coaches Henry Bijl en Henk Wachtmeester de knappe prestatie tot nu toe. Echter waren er met name in de passing de nodige verbeterpunten en zouden de Elkoërs als ze aanspraak wilden maken op de winst de tweede helft hierin verbetering moeten laten zien.

In de tweede helft was het AKC dat als eerste wist te scoren, waarna Elko op dezelfde voet verder ging als voor rust. Er werden mooie aanvallen gespeeld en verdedigend hadden de Elkoërs hun zaakjes op orde. Elko wist met gevarieerde kansen de voorsprong uit te bouwen en met nog tien minuten te spelen stond Elko met 13-17 op een mooie voorsprong om de wedstrijd volwassen uit te spelen. Aan Elko’s zijde werd Jesse Everaarts nog in de ploeg gebracht die zijn invalbeurt wist te bekronen met een mooie score van afstand. Na 60 minuten spelen floot de scheidsrechter af bij een eindstand van 15-18 en kon Elko de eerste punten dit zaalseizoen bijschrijven. Scores van Elko kwamen van Mila Wachtmeester (5x), Hendri Kerssies (4x), Peter Kroezen (3x), Romy Pieters (2x), Papien Schonewille, Stefan Smit, Esther Jans en Jesse Everaarts (allen 1x).