Elko verliest van Zwart-Wit (Door: Peter Kroezen)

In het 6e speelweekend van deze zaalcompetitie was Zwart-Wit uit Delden de tegenstander van de Elkoërs. Na het verlies van vorige week wederom een belangrijke wedstrijd om meer afstand te nemen van de degradatiezone. Helaas was Elko deze zaterdag niet bij machte om een vuist te maken tegen het makkelijk scorende Zwart-Wit. Er werd na 60 minuten spelen afgefloten bij een stand van 27-11.

Doelstelling van de Elkoërs dit zaalseizoen is handhaving in de tweede klasse. Om dit te bewerkstelligen zal Elko minimaal twee ploegen onder zich moeten houden in het klassement en alle punten die de Elkoërs kunnen halen zullen daarbij belangrijk zijn. Bij aanvang van deze wedstrijd had Zwart-Wit slechts twee punten meer dan de Elkoërs dus vol goede moed werd er afgereisd naar Delden.

Elko startte met in de aanval Jesse Everaarts, Tygo Dijkslag, Papien Schonewille en Mila Wachtmeester. In het andere vak begonnen Stefan Smit, Peter Kroezen, Linda Santing en Romy Pieters.

Waar vorige week de tegenstander erg weinig ruimte gaf om te korfballen was er deze zaterdag minder verdedigende druk, waardoor Elko meer schotkansen wist te creëren. In de afronding en passing ontbrak echter de nodige scherpte, terwijl bij Zwart-Wit veelvuldig de korf gevonden werd. Zwart-Wit werkte in veel aanvallen met een lopende rebound, waardoor de Elkoërs moeite hadden de juiste druk te geven op de schutters. Ondanks dat kon Elko veel afvallende ballen pakken en ging het spel in het begin gelijk op tot een stand van 3-3. Vanaf deze stand was het Zwart-Wit die meer vertrouwen kreeg en met name via enkele zuivere spelers aan de lopende band afstandsschoten bij kon schrijven op het scorebord. Er werd dan ook gerust bij een ruime achterstand van 15-5.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks. Elko kreeg voldoende kansen, maar wist deze niet genoeg te verzilveren, waardoor Zwart-Wit nog verder wist uit te lopen. Wisselspelers Jelmer Dijkslag en Esmee Vogelzang werden de tweede helft nog in het veld gebracht om minuten te maken, maar gezien de stand was de wedstrijd al gespeeld. Na 60 minuten floot de scheidsrechter af bij een stand van 27-11. Met dit verlies zakt Elko weer af naar de degradatiezone, waar het na de kerstvakantie zo snel mogelijk weer uit zal willen komen. Volgende wedstrijd van Elko is de derby tegen Thrianta en wordt gespeeld op 13 januari in Sporthal de brug in Elim.