Onmachtig sc Elim laat de punten in Rouveen

Rouveen – Op deze zaterdagmiddag stond de inhaalwedstrijd geprogrammeerd tegen de groen-witten uit Rouveen. Het weer was prima en met af en toe een waterig zonnetje werd de wedstrijd door scheidsrechter H. van der Spoel in beweging gezet. Rouveen wat nog volop meedoet voor de hoofdprijzen wist voor de rust twee keer te scoren waar sc Elim slechts een paar kansjes tegenover stelde. Ook in de tweede helft moesten de gasten het afleggen tegen het sterk spelend Rouveen. Al snel werd de 3-0 gescoord waardoor de wedstrijd min of meer wel was gespeeld. Dat Elim nog de eretreffer kon scoren werd mede mogelijk gemaakt door een foutje in de Rouvener defensie. Aan het eind van de wedstrijd werd dit recht gezegd door nogmaals te scoren waardoor Rouveen een plaatsje stijgt op de randlijst. Volgende week heeft sc Elim een vrij weekend.

Aanvoerder geblesseerd
Vanwege de blessure bij aanvoerder W. Boertien werd Y. Benjamins vandaag de aanvoerdersband aangebonden. Na enkele minuten spelen dacht de thuisploeg een penalty te versieren voor hands maar de scheidsrechter ging hier niet in mee en gaf een vrije bal voor Elim. Het was M. Doldersum die zijn eerste schot over zag gaan naar goed voorbereidend werk van zijn broer Daymen. Aan de andere kant was het de opstomende M. Tiemens die een grote kans om zeep wist te helpen. Na 9 minuten spelen was het wel raak want na een ingooi kreeg Y. Lier de bal en deze wist simpel met een lobje G. Lunenborg te verschalken (1-0). Diezelfde rappe Y. Lier werd even later terecht voor buitenspel teruggefloten. M. Doldersum kreeg weer een kansje maar zijn vizier stond nog niet opscherp deze middag. En ook de volgende kans was voor hem want na een goede assist van zijn broer Jay wist hij de bal erbij de tweede paal niet in te krijgen.

Een scorende Milan Smit
Halverwege deze helft was het M. Smit, niet de Smit die bij sc Cambuur speelt, maar wel zijn naamgenoot die simpel binnen kon tikken na een goede assist van de linkerkant door R. Trompetter. Elim kwam er niet aan te pas en moest de nodige vrije trappen weggeven om het hoofd boven het kunstgras te houden. Zo was er een kans voor M. Smit om uit de draai te scoren maar hij zag zijn bal via bovenkant lat achter gaan. Ook een matig genomen corner verdween over diezelfde lat weer achter. Vlak voor rust kreeg r. Trompetter nog een grote kans maar hij schoof gelukkig voor de meegereisde Elim supporters de bal langs de verkeerde kant van de paal. Uit een corner wist D. Bouwmeester bijna bij de 2de paal nog de 3-0 te scoren. Daymen Doldersum werd tegen het eind van deze helft aangetikt door H. Talen en die moest dat met de eerste gele kaart bekopen van deze middag. De vrije trap van M. Doldersum hieruit lag te ver van de goal af om keeper D. Kattenberg te verrassen en zo werd er gerust met een 2-0 achterstand.

Ongewijzigd het veld op
Na de warme thee verscheen er een ongewijzigde opstelling op het veld. Ook nu weer een kans voor D. Bouwmeester om bij de 2de paal binnen te koppen uit een corner. Het duurde dan ook niet lang of Rouvener R. Trompetter wist de 3-0 te scoren na een goede combinatie met M. Smit. Door een verdedigingsfoutje van H. Talen kwam M. Doldersum in balbezit en alleen voor de keper wist hij de 3-1 te scoren. Hierna volgende dan ook de eerste wissel bij Rouveen. G. Visscher eruit en J. Piest erin. Hierna was de overigens goedleidende scheidsrechter van der Poel even de weg kwijt want in een mum van tijd stonden Koops en 2 gebroeders Doldersum in zijn boekje genoteerd. Ruim in de tweede helft bracht trainer Sikkes de wissels D. Benjamins en D. Diphoorn in. Veel maakte het niet meer uit want in de 84ste minuut mocht invaller M. Dunning vlak voor tijd nog de 4-1 laten aantekenen. Een hard geplaatst schot was voor keeper Lunenborg onhoudbaar. Ook mocht R. Bos nog een gele kaart (wordt in de toekomst blauw) in ontvangst nemen naar kritiek op de scheidsrechter. Zo werd de wedstrijd in mineur stemming afgesloten en moet sc Elim er alles aan gaan doen om niet rechtstreeks te degraderen. Volgende weekend is Elim vrij.

Wedstrijdverloop.
vv Rouveen – Sc Elim 4-1 (2-0).
Scoreverloop: 9. Y. Lier 1-0, 21. M. Smit 2-0, 52. R. Trompetter 3-0, 62. M. Doldersum 3-1, 84. M. Dunnink 4-1.

Scheidsrechter: H. van der Spoel uit Joure.
Gele kaarten: 5 (H. Talen, M. Koops, J. Doldersum, M. Doldersum en R. Bos).