Elko wint de return tegen SDO (Westerhaar)

Geschreven door: Mila Wachtmeester. Afgelopen zaterdag stond er een belangrijke wedstrijd op het programma voor de Elkoërs. Elko nam het voor de tweede keer dit seizoen op tegen hun bekende tegenstander SDO (Westerhaar). Om nog kans te maken op het kampioenschap was het nodig om deze punten mee te pakken. Al snel werd duidelijk dat dit ook zou lukken, aangezien ze de hele wedstrijd een ruime voorsprong behielden. De eindstand was 19-11.

Elko startte met in de aanval Stefan Smit, Tygo Dijkslag, Mila Wachtmeester en Romy Pieters. In de verdediging startten Hendri Kerssies, Peter Kroezen, Nicole Smit en Papien Schonewille. In de eerste minuten van de wedstrijd liep het scoreverloop gelijk op, waar aan beide kanten wat doelpunten vielen. Nadat Elko in de eerste helft de voorsprong maakte van 3-2 bleven zij scoren, waar de ploeg uit Westerhaar achterbleef. De rebound was sterk, waardoor de Elkoërs geduldig hun aanvallen op konden zetten en de juiste momenten bleven benutten. De voorsprong werd uitgebouwd naar een stand van 9-2, waar SDO in de laatste minuut voor rust nog een doelpunt wist mee te scoren. De ruststand werd daarmee 9-3.

In de rust werd benadrukt door de coaches Henry Bijl en Henk Wachtmeester dat het zaak was om deze wedstrijd volwassen uit te spelen. De Elkoërs kregen de opdracht mee om de juiste kansen te benutten, zoals een groot deel van de eerste helft ook werd gedaan. Na de rust hield Elko hiermee ook hun voorsprong en het was duidelijk dat deze wedstrijd niet meer uit handen werd gegeven. SDO wist echter in het tweede half uur van de wedstrijd wel vaker de korf te benutten. In tegenstelling tot de eerste helft, waarin zij drie doelpunten hebben gemaakt, liep de stand uit tot 19-11.

Volgende week speelt Elko tegen de koploper, en tevens de directe concurrent, Achilles uit Almelo. Ook deze wedstrijd zal worden gespeeld op het eigen sportveld. Dit zullen belangrijke punten zijn, aangezien Elko twee punten achterstand heeft op de ploeg. Het is dus noodzakelijk om volgende week te winnen, wil Elko nog kans maken op een kampioenschap. Scores deze wedstrijd kwamen van Mila Wachtmeester (6x), Nicole Smit (4x), Tygo Dijkslag (3x), Romy Pieters (2x), Peter Kroezen, Papien Schonewille, Stefan Smit en Jesse Everaarts (allen 1x).