Elim kleurt groen met “Red een Fruitstruik”

ELIM – Een groen spektakel zal op 10 en 11 mei Elim opfleuren. Het evenement, getiteld “Red een Fruitstruik”, is een initiatief van Carpe Vitam, IVN Hoogeveen en MeerbomenNu Drenthe, ondersteund door de gemeente Hoogeveen als onderdeel van het aanvalsplan biodiversiteit.

Het doel van het evenement is om kinderen te inspireren en te motiveren om hun wijken te vergroenen door eetbare struiken te planten, net op tijd voor Moederdag. De activiteiten vinden plaats in het knabbelbos Elim op 11 mei. De organisatie moedigt geïnteresseerden aan om de sociale media en online nieuws te volgen voor updates over extra uitdeelpunten.
De fruitstruiken, waaronder kruisbessen en verschillende bessensoorten, zijn biologisch gekweekt en ongeveer 2-3 jaar oud. Ze zijn afkomstig van Land van Ons in Wassenaar, waar een regeneratieve tuinderij, voedselbos en pluktuin genaamd WIJdehorst is opgezet. MeerbomenNu heeft haar netwerk gebruikt om deze struiken landelijk aan te bieden, met een eerste levering van ongeveer 3800 struiken in Drenthe.

Naast het uitdelen van struiken, biedt het evenement op 11 mei in Elim een plantenruilbeurs en een gratis proeverij uit het voedselbos. Bezoekers kunnen moestuinplantjes en andere planten en stekjes ruilen, en er is een zadenbibliotheek in samenwerking met Zadenbibliotheek Drenthe en Velt ecologische tuinvereniging. Voor kinderen is er een dino speurpad op het erf. Klik  hier om verder te lezen.

Het evenement richt zich op kinderen, maar ook volwassenen worden aangemoedigd om deel te nemen en bij te dragen aan een groenere en gezondere leefomgeving. Dit is de eerste samenwerking tussen de betrokken partijen, die hopen op een groot succes en uitkijken naar toekomstige evenementen.
“Red een Fruitstruik” biedt niet alleen de kans om gratis fruitstruiken te verkrijgen, maar ook om bij te dragen aan een duurzame toekomst. Iedereen is welkom op 10 of 11 mei om een stukje toekomst te planten voor Hoogeveen, Elim en de omliggende gebieden.
Voor meer informatie en registratie kunnen geïnteresseerden de Facebookpagina van Carpe Vitam, het Knabbelbos of IVN Hoogeveen bezoeken, of de website https://meerbomen.nu/regios/drenthe/ raadplegen. De struiken zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt, dus wees er snel bij.