Elim ook bereikbaar met de hubtaxi

Buslijn 33 rijdt vijf dagen per week tussen Hoogeveen en Coevorden door Elim. Naast de buslijn kunt u ook gebruik maken van de hubtaxi. Bijvoorbeeld ’s avonds of in het weekend als bus 33 niet rijdt. De hubtaxi rijdt alleen als u die reserveert van o.a. Station Hoogeveen.
De hubtaxi is alle dagen van de week beschikbaar van 6 tot 24 uur en brengt u van én naar zogeheten ‘hubs’. Hubs in de omgeving van Elim zijn Station Hoogeveen, Station Coevorden en Busstation Zuidwolde. Hier kunt u desgewenst overstappen op een andere bus of trein. Of u gaat vanaf de hub met de hubtaxi weer naar huis.

De hubtaxi rijdt alleen als u telefonisch reserveert. In de gemeente Hoogeveen kan dat via 0800 – 82 94 225. Iedereen kan er gebruik van maken, u hoeft geen pasje te hebben of lid te worden.
Reizen met de hubtaxi van of naar een hub is niet duur en in heel 2024 geldt zelfs een actietarief. Dit jaar kost een rit met de hubtaxi per persoon circa € 1,10 instapkosten en € 0,20 per kilometer. Een rit tussen Elim en Station Hoogeveen komt daarmee op circa € 3,70, maar de centralist kan u de exacte ritprijs aangeven.

In de hubtaxi kan met de PIN worden betaald. Kinderen tot 11 jaar reizen gratis mee. Helaas zijn de OV-chipkaart, abonnementen en de OV-studentenkaart NIET geldig in de hubtaxi.
Alle informatie over de hubtaxi staat ook op www.hubtaxi.nl. Alle ‘hubs’ in Groningen en Drenthe zijn te vinden op www.reisviahub.nl.