Elko 1 verliest van HKC 1 uit Hengelo

Door: Esther Jans) Afgelopen zaterdag stond voor de Elkoërs de eerste returnwedstrijd van dit zaalseizoen op het programma. Dit betekent dat het tweede deel van het seizoen nu echt begonnen is. Elko mocht dit weekend afreizen naar Hengelo om het op te nemen tegen HKC. Een ploeg die zeer fysiek is en waar we vorige keer met ruime cijfers van hebben verloren. Een mooie uitdaging voor ons om er een mooie pot van te maken en te laten zien dat we dit seizoen gegroeid zijn in ons spel. Helaas hebben wij niet gewonnen, maar lagen de cijfers dichter bij elkaar. Elko verliest uiteindelijk met 22-12.

Elko startte deze zaterdag in een andere opstelling dan vorige week. Elko opende de wedstrijd met in de aanval: Hendri Kerssies, Peter Kroezen, Nicole Smit en Romy Pieters. In de verdediging startten: Stefan Smit, Tygo Dijkslag, Mila Wachtmeester en Papien Schonewille.

Na het startfluitsignaal begonnen beide ploegen fanatiek aan de wedstrijd en scoorden allebei een mooi afstandsschot. Zowel HKC als Elko wisten mooie aanvallen te creëren, alleen kon Elko deze aanvallen helaas niet belonen met een doelpunt. Tot een stand van 8-5 wist Elko het vlotte niveau nog bij te benen, daarna liep HKC uit naar stand van 13-6. Met deze stand werd er dan ook gerust.

In de rust vertelden de coaches Henry Bijl en Henk Wachtmeester dat we geduld moesten opbrengen in de aanval en dat wij niet met het gehaaste spel mee moesten gaan van HKC.

In het begin van de tweede helft was het Elko die de eerste score opende waardoor het 13-7 werd. HKC wist vervolgens vaker op rij te scoren waardoor de stand uiteindelijk 18-8 werd. Na 10 minuten kwam Jelmer Dijkslag in het veld voor Peter Kroezen. Jelmer wist goede rebounds neer te zetten en kon uiteindelijk nog een mooi goaltje meepakken. Elko heeft goed gestreden maar wist helaas niet met de punten naar huis te gaan. Uiteindelijk werd de wedstrijd verloren met een stand van 22-12.
Volgende week speelt Elko 1 om 14.30 uur een thuiswedstrijd tegen AKC. We hopen u allemaal weer te zien in de sporthal in Elim.

Scores deze wedstrijd kwamen van: Hendri Kerssies en Mila Wachtmeester (beide 3x), Tygo Dijkslag (2x) en Stefan Smit, Peter Kroezen, Jelmer Dijkslag en Nicole Smit (allen 1x).