Elko verliest van AKC (Almelo)

(Geschreven door: Peter Kroezen) Na vorige week tegen de koploper de return verloren te hebben, stond afgelopen weekend de return tegen AKC uit Almelo op het programma. In een goedgevulde sporthal zag het publiek een spannende wedstrijd, waar Elko helaas na 60 minuten hun meerdere moesten erkennen in AKC bij een eindstand van 13-15.

Na heel wat weken achter elkaar ploegen te treffen die bovenin het klassement meedraaien, startte afgelopen weekend voor Elko een reeks van drie wedstrijden met tegenstanders die net als Elko onderin het klassement meedoen. Als Elko wil handhaven in de tweede klasse dan zal het in deze wedstrijden moeten gebeuren, want momenteel staat Elko op de voorlaatste plaats. Een plaats die aan het einde van het seizoen degradatie zal betekenen. De vorige wedstrijd tegen AKC wist Elko de punten mee naar Elim te nemen, de Elkoërs wisten dus dat er vandaag iets te halen was.

Elko startte met in de aanval Stefan Smit, Tygo Dijkslag, Mila Wachtmeester en Papien Schonewille. In de verdediging startten Hendri Kerssies, Peter Kroezen, Romy Pieters en Nicole Smit. Elko startte de wedstrijd scherp, verdedigend werd de ploeg uit Almelo goed onder druk gezet en de aanvallen die opgezet werden zagen er goed uit. Dit resulteerde dan ook in een kleine voorsprong van 3-1 voor Elko in het eerste kwartier. Hierna wist AKC zich te herpakken en vaker de korf te vinden, waardoor de Almeloërs dichterbij kropen om bij 4-4 langszij te komen. Vanaf dit gelijkspel was het AKC die beter in de wedstrijd zat dan de Elkoërs, met name in de afronding van de kansen. Waar Elko teveel kansen mistte groeide het vertrouwen bij AKC, waardoor AKC de voorsprong wist te pakken en uit wist te lopen tot een ruststand van 6-8.

Na rust veranderde het wedstrijdbeeld te weinig, AKC had in verhouding niet veel meer goede kansen dan Elko, maar wist met de gecreëerde kansen wel efficiënter om te gaan. Het leek 5 minuten voor tijd nog even spannend te worden, maar AKC wist volwassen de wedstrijd uit te spelen, waardoor Elko met lege handen achter bleef bij een stand van 13-15. Een belangrijk verlies voor de Elkoërs die wederom op de voorlaatste plaats blijven staan. Volgende week speelt Elko tegen directe concurrent Blauw Zwart, een wedstrijd die gewonnen moet worden wil Elko handhaving in eigen hand houden. Scores deze wedstrijd kwamen van Mila Wachtmeester (4x), Peter Kroezen, Nicole Smit, Hendri Kerssies (allen 2x), Stefan Smit, Romy Pieters en wisselspeler Jesse Everaarts (allen 1x).