Elko verliest van Blauw Zwart Door Jesse Everaarts

Afgelopen zaterdag 25 november speelde Elko alweer haar derde zaalwedstrijd tegen Blauw Zwart (Wierden). In deze wedstrijd wisten de Elimieten al vroeg een voorsprong te pakken die vlak voor rust werd overgenomen door Blauw Zwart. In de tweede helft ging de stand lange tijd gelijk op, maar wist Elko helaas na 60 minuten spelen geen punten mee naar huis te nemen. De wedstrijd eindigde in een stand van 19-14.

Na een sterke wedstrijd van vorige week stond Elko met goede moed in de schoenen klaar voor weer een mooie wedstrijd. De volgende acht spelers startten in de basis, in de aanval Tygo Dijkslag, Stefan Smit, Mila Wachtmeester en Papien Schonewille. In de verdediging begonnen Peter Kroezen, Jesse Everaarts, Romy Pieters en Linda Santing. Het eerste fluitsignaal klonk en de korfballers uit Wierden mochten de bal uitnemen. Al snel kwam Elko op een voorsprong van 0-3. In de speelminuten hierna liep de stand gelijkmatig op. Vlak voor rust gaf Elko de controle uit handen. De stand veranderde in een tijdsspanne van een paar minuten van 5-8 naar 9-8.

In de rust benadrukten coaches Henry Bijl en Henk Wachtmeester dat er echt een tandje bij moest, de passfouten moesten ook echt minder worden. Na nog wat motiverende woorden waren de Elimieten weer helemaal klaargestoomd voor een goede start van de tweede helft.

Toen de scheidsrechter floot voor de tweede helft was de taak aan de ploeg om de theorie in praktijk te brengen. De Elimieten begonnen sterk aan de tweede helft en wisten de voorsprong terug te pakken door vrij snel drie keer te scoren en zo de stand te brengen op 9-11. Beide teams waren er op gebrand deze wedstrijd te winnen en tot kort voor het einde van de wedstrijd bleef het spannend. Helaas wist Blauw Zwart in de laatste minuten uit te lopen. Jelmer Dijkslag werd nog ingewisseld voor Jesse Everaarts maar ook dit mocht helaas niet baten. De wedstrijd eindigde in een stand van 19-14. Scores deze wedstrijd kwamen van Stefan Smit (4x), Tygo Dijkslag, Jesse Everaarts, Mila Wachtmeester, Peter Kroezen (allen 2x), Papien Schonewille en Linda Santing (beide 1x).

Volgende week speelt Elko thuis tegen Achilles (Almelo) om 16.50 in sporthal ‘’De Brug’’ te Elim. Deze tegenstander is op dit moment de hekkensluiter met nog 0 behaalde wedstrijdpunten, een belangrijke wedstrijd waar op papier gezien zeker punten te behalen moeten zijn.