Nieuw dorpshuis

[Foto Paula Bansema] ELIM – De gemeente Hoogeveen heeft verenigingsgebouw De Open Deur in Elim gekocht, het gaat dienst doen als dorpshuis. Het huidige dorpshuis ’t Vonder gaat verkocht worden.

De Open Deur was eigendom van de Hervormde Gemeente in het dorp en deed al dienst als dorpshuis, naast ’t Vonder. Die laatste staat officieel te boek als dorpshuis en is eigendom van de gemeente Hoogeveen. Hoogeveen betaalt 320.000 euro voor het gebouw, daar komt nog zo’n 8.000 euro bij voor inventaris en overige kosten. De gemeente hoopt een deel van de investering terug te verdienen door verkoop van ’t Vonder.

Wat er in plaats van het dan overbodige dorpshuis gaat komen is nog niet bekend. Plaatselijk Belang Elim had bij de gemeente de vraag neergelegd om van De Open Deur hét dorpshuis te maken. Onder andere vanwege de grotere zalen die gebruikt kunnen worden voor toneelvoorstellingen en uitvaarten. Het nieuwe dorpshuis wacht nog wel een verbouwing. Vanuit een provinciaal potje komt daar bijna 90.000 euro voor vrij, overige kosten komen voor rekening van de stichting.