PCBS De Palm opent projectmaand: Wereldkinderen met dans en speurtocht

ELIM – Elk jaar is de maand maart op De Palm projectmaand. Vanaf deze week staat alles op De Palm in het teken van het project: “Wereldkinderen”. Samen gaan we op ontdekkingstocht en speuren we de wereld over. Wat weten we van ons eigen land, onze buurlanden, de landen waar we misschien wel eens op vakantie zijn geweest en de andere werelddelen?

Wat valt er allemaal te ontdekken en te leren over andere culturen, de kleding, voedsel, gebouwen of bouwwerken? Op maandagochtend 26 februari was de aftrap van dit project met het zingen en dansen van het lied: Hallo wereld van Kinderen voor Kinderen. Vervolgens was er op het plein een heuse speurtocht uitgezet waarbij in groepjes van alle leeftijden door elkaar de wereld werd rondgereisd. Er moest uitgezocht worden welke afbeelding bij welk land hoort. Dit viel nog niet altijd mee… Het fanatisme van de leerlingen spatte ervan af. Er werd flink rond gerend over het plein om de goede antwoorden te vinden.

De komende 4 weken zal dagelijks gewerkt worden aan dit thema. Op maandagavond 25 maart hopen we van 18.30 tot 19.30 uur het project feestelijk af te kunnen sluiten met ouders, broers, zussen, opa’s en oma’s. “Hallo wereld, ja jij, je bent van ons allemaal.”