Sc Elim gaf NKVV weinig kans om te scoren

Nieuw Krim  – Op een zaterdagmiddag werd de fiets aangetrapt om de wedstrijd bij buurdorp Nieuw Krim bij te wonen. Onderweg waren er optimistische supporters, die dachten dat er minimaal met dubbele cijfers zouden worden gewonnen omdat een andere uitslag teleurstellend zou zijn. Of dit werkelijkheid zou worden, zou pas na 90 minuten voetballen blijken. Sc Elim wat vandaag met een incompleet team aan de eerste wedstrijd in de bekerronde begon, liet al snel zien  waar het voor gekomen was.

Snelle voorsprong

Namelijk om de volle 3 punten mee naar huis te nemen want al snel kopte de nieuwe spits, R. Smit Elim op een voorsprong. Er werd voor de rust maar liefst vier keer gescoord. De thuisploeg kreeg naar verhouding maar weinig kansen en had weinig in de melk te brokkelen. Het spelniveau was redelijk te noemen maar het baltempo lag niet schrikbarend hoog. Dit werd misschien wel veroorzaakt door het zonnige weer en de teruggekeerde vakantiegangers die op het veld stonden.

Wie van de drie?

Na de rust werd het doelpuntenverschil al snel met twee vergroot en het tweekoppige omroepduo had het er maar druk mee. Hadden ze nu wel de juiste Doldersum omgeroepen, want dat was soms wel even een zoekplaatje. Een overtreding op Diphoorn zorgde dat de 7 op het scorebord verscheen na een goed genomen penalty van Y. Benjamins. De 0-9 van M. Doldersum was een miraculeuze bal, die vanaf rechts via de binnenkant van de paal achter keeper Hugen verdween. Bij de 0-10 bleef het scorebord op 0-1 steken. Hierna kreeg D. Pol een geweldige kans op de eretreffer te maken maar zag hij zijn schot nipt naast gaan.

Scorebord telt tot 9

De wedstrijd werd uiteindelijk met 1-1 afgesloten door de goed leidende scheidsrechter Zeelen nadat de eretreffer van M. van Triest uit een fraai afstandsschot vanaf de rechterzijlijn was gemaakt. Deze bal was voor Hiddink onhoudbaar omdat hij te ver voor zijn goal stond. Bleek dus toch weer dat de meegereisde supporter zijn gelijk had gekregen. Hij zal waarschijnlijk met een goed gevoel huiswaarts zijn gefietst. Volgende week speelt sc Elim haar enige bekerthuiswedstrijd vooruit op donderdagavond tegen sc Angelslo vanwege feestelijke gebeurtenissen in het dorp. Deze wedstrijd vangt aan om 20.00 uur op het lokale sportpark op Elim.

Wedstrijdverloop.

NKVV – sc Elim 0-4 (1-10).

Scoreverloop:  10. R. Smit 0-1, 25. R. Smit 0-2, 30. J. Doldersum 0-3, 37. M. Doldersum 0-4,  46. R. Smit 0-5, 50. Y. Benjamins 0-6, 61. Y. Benjamins 0-7, 65. M. Doldersum 0-8, 73. M. Doldersum 0-9, 78. P. Kroezen 0-10, 84. M. van Triest 1-10.

Scheidsrechter:  J. Zeelen.

Gele kaarten: 0.

Rode kaarten: 0.

Toeschouwers: 100.

Man of the match: Geen.

Opstelling sc Elim:

Basis: C. Hidding, B. Doldersum (46. J. Benjamins), M. Koops, Y. Benjamins, S. Doldersum,

D. Diphoorn, J. Doldersum, R. Koekoek (70. N. v.d. Belt), D. Benjamins, R. Smit (70. P. Kroezen), M. Doldersum.

Wissels:  N. van den Belt, J. Benjamins en P. Kroezen.