sc Elim is weer doeltreffend

(Gepubliceerd 29-10-2023) Elim – Op een herfstachtige zaterdagmiddag met een waterig zonnetje werd de aftrap door pupil van de week, Dylano Zomer genomen. Onder leiding van scheidsrechter Jansen werd de aftrap door de gasten gedaan. Deze waren er opgebrand om vandaag met minimaal een punt naar huis te gaan om zo van de onderste plaats af te komen. In de beginfase dan ook een aanvallend FC Klazienaveen waar sc Elim moeite had om onder de druk weg te komen. Een doelpunt in de beginfase werd gelukkig afgekeurd vanwege buitenspel. Maar lang duurde het niet of J. Habing wist van dichtbij de score te openen voor de gasten (0-1) na een goede assist van A. Brinks. De volgende tussenfase was er eentje van vele vrije trappen over en weer.

Meer grip op de wedstrijd
Na een half uur spelen kreeg Elim meer grip op de wedstrijd en een snelle M. Doldersum gaf een afgemeten voorzet op P. Kroezen en deze kon vrij simpel de gelijkmaker scoren (1-1).
Vanaf de aftrap voor Klazienaveen was het alweer raken want door een goede onderschepping van J. Doldersum kwam Elim in balbezit. Met een vlotte combinatie kwam de bal bij P. Kroezen en deze gaf hem goed voor op de mee opgekomen D. Diphoorn. Met enige moeite kon hij de bal echter achter keeper J. Verschoor binnen werken (2-1). Het was J. Schimmel die vanmiddag een eerste gele kaart in ontvangst mocht nemen na een overtreding op Y. Benjamins. Zijn teamgenoot S. Roling ontsprong even later de dans na een smerige overtreding op R. Bos. Een vrije trap, veroorzaakt door diezelfde R. Bos, op de punt van het zestien meter gebied werd door S. Jagt genomen en door P. Kroezen vervolgens weggekopt. Dit was meteen het laatste wapenfeit in deze eerste helft.

Wisselvallig voetbal
Na rust was er een kans voor M. Doldersum, maar hij zag zijn schot door de reclameborden worden gekeerd. Ongelukkig was hij even later want met een vermoedelijke hamstringblessure moest hij het veld verlaten en worden gewisseld voor D. Benjamins. Op een onoplettend moment kon Klazienaveen de gelijkmaker scoren want uit een verre ingooi kon S. Jagt zomaar over keeper G. Lunenborg heen koppen (2-2). Hierna werd R. Sibon gewisseld voor B. Veenstra. Na een uur spelen mocht Elim een corner nemen. Omdat specialist M. Doldersum was uitgevallen werd deze taak waargenomen door zijn broer Jay. Met een goede trap uit tippie belandde de bal op het hoofd van P. Kroezen, maar die verzuimde om de score te vergroten en zag zijn kopbal over gaan. Een teveel pratende S. Jagt richting scheidsrechter A. Jansen leverde hem deze middag een domme praatkaart op.

Bijzondere goal
Een volgende vrije trap na vasthouden van P. Kroezen leverde een bijzondere goal op. Nadat scheidsrechter A. Jansen de muur op de juiste afstand had gezet was het vrije trappenspecialist Y. Benjamins, die de onderkant van de lat raakte en vervolgens kwam de afvallende bal op de rug van keeper J. Verschoor waardoor de bal over de achterlijn verdween (3-2).
De lichtgeblesseerde S. Doldersum werd vervangen door R. Koekoek. Het uitgestrekte been van T. Been richting Y. Benjamins leverde de volgende gele kaart op, maar R. Bos en invaller B. Veenstra, na het hinderen van keeper G. Lunenborg, wisten deze middag de gele kaart niet te ontlopen.

Uitvallers en wissels
Hierna werd D. Slip gewisseld voor R. Wijnand. En aan de andere zijde wisselde trainer E. Sikkes aanvaller D. Doldersum voor pinchhitter R. Smit. Aanvaller P. Kroezen kreeg een geweldige kopkans na een voorzet van D. Diphoorn. Die zelf even later overschoot na een goede assist van R. Koekoek. Koekoek beging een nuttige overtreding voor team op het middenveld, was later de uitleg, en moest dit met een gele kaart bekopen. De zojuist ingevallen Smit mocht meteen laten zien waarvoor hij in het veld was gekomen. Scoren kan hij wel en zo stond al zeer snel de 4-2 op het scorebord na een goede assist van D. Benjamins, die niet zelfzuchtig was. Vlak voor tijd werd S. Roling nog gewisseld voor R. Tenfelde. In de extra extra tijd was het D. Benjamins die van dichtbij, na een klutssituatie voor de goal van J. Verschoor, de 5-2 nog binnenschoot. Hiermee was het wel klaar voor scheidsrechter A. Jansen en blies hij af voor het eindsignaal. Volgende week speelt sc Elim uit in een derby tegen v.v. DKB uit de Krim, waar oud sc Elim trainer J.O. Benjamins de scepter zwaait over de eerste selectie.