Sc Elim ontbreekt het aan daadkracht tegen oppermachtig FC Ommen.

Elim – Onder uitstekende weersomstandigheden werd deze middag de aftrap genomen voor de enerlaatste thuiswedstrijd voor sc Elim. De verwachtingen waar vooraf voor beide teams hoog gespannen want voor beide ploegen stond er nog wat op het spel. De gasten moesten winnen om nog een mogelijke periodetitel in de wacht te kunnen slepen, terwijl sc Elim moet vechten voor lijfsbehoud in de catacomben van deze klasse. Voldoende ingrediënten aanwezig om er vanmiddag een mooie pot voetbal van te maken.

Weer een snelle achterstand
Maar wat scherts ieders verbazing ook vanmiddag weer een snelle score van de bezoekende gasten, vergelijkbaar met de laatste thuiswedstrijd tegen Vitesse ‘63. De verdediging was niet alert en attent genoeg om de stormloop van Ommen te weerstaan. Sc Elim kon hier dan ook het eerste half uur weinig tegenover stellen en mocht van geluk spreken dat de Ommenaren niet doeltreffender waren want J. de Lange zag zijn lobballetje van dichtbij over de keeper en de goal gaan. Voorafgaand waren nog wel kleine kansjes geweest van D. Diphoorn en J. Doldersum. Halverwege de eerste helft kreeg D. Doldersum een kans met een achterwaartse kopbal uit een vrije trap van zijn broer Mike. Maar keeper S. Kortman liet zich vanmiddag niet verrassen. Even later volgde het eerste geel voor D. Doldersum voor een overtreding begaan op het middenveld, nadat in de beginfase de scorende R. v.d. Wolfshaar onnodig tegen deze kleurenprent was opgelopen. Klik op de drie stippen hiernaast om alles te lezen.

Drinkpauze
Er volgde een blessurebehandeling bij R. Hamberg en scheidsrechter Leemknegt vond dat dit de aanleiding was voor een korte drinkpauze. Een drinkpauze zou u zeggen, want zulke bijzondere warme weersomstandigheden waren het toch niet? Voetballers lijken kennelijk steeds meer druk op een scheidsrechter te leggen en daar gaat hij dan vervolgens in mee. Hierna volgende meerdere vrije trappen voor de gasten maar de laatste vrije trap van R. Hamberg belandde in de muur. In de extra tijd van deze helft was M. Doldersum het dicht bij de aansluitingstreffer maar keeper S. Kortman zag kans de bal nog net met de vingertoppen over te tikken. De corners hieruit leverden niks op voor sc Elim en aanvoerder W. Boertien werd ook nog eens getrakteerd op een gele kaart. Een 3de goal van Ommen in de extra,extra tijd werd afgekeurd omdat er een speler buitenspel stond.
Met een dragelijke 0-2 achterstand werd de kleedkamer opgezocht voor de warme thee.

Supporters te laat
Je zou verwachten dat sc Elim als herboren uit de kleedkamer zou komen maar voordat alle supporters weer langs de lijn stonden lag de 0-3 al in het netje. Keeper G. Lunenborg kon niets verweten worden maar het had het er maar weer mooi druk mee. Invaller J. de Lange mocht deze op zijn conto bijschrijven nadat R. Hamberg een geweldige assist had gegeven. Hierna was het D. Diphoorn die met een grote kans een treffer had kunnen maken ware het niet dat keeper S. Kortman gered moest worden door een eigen verdediger. Enkele corners werden door G. Lunenborg prima gepakt en zo wist hij zijn team voor erger te behoeden.

Hamberg, best of the rest.
Na een uur spelen was het R. Hamberg die aan alle illusies van sc Elim een eind maakte want met een bal uit de rebound van een medespeler wist hij deze snoeihard in de touwen te rammen.. (0-4). Hierna werden Daymen en Senn Doldersum gewisseld voor R. Bos en Peter Kroezen. En ook Ommen trainer Kelly bracht 2 verse krachten binnen de lijnen. De gasten mochten vervolgens meerdere corners nemen maar allen leiden gelukkig tot niets. Een grote kans van P. Kroezen werd nog door de lat gekeerd en in de extra tijd mocht M. Doldersum nog de eretreffer laten aantekenen. Hiermee was de hatelijke nul van het scorebord verdwenen maar bewees sc Elim zich zelf een slechte dienst door geen punten te pakken. Gelukkig speelden directe concurrenten DESZ en de Weide gelijk tegen elkaar en blijven er nog mogelijkheden. Volgende week speelt Elim de uitwedstrijd tegen DESZ in Zwartsluis.

Wedstrijdverloop.
Sc Elim – FC Ommen 1-4 (0-2).
Scoreverloop: 2’ 0-1 S. Flim, 5’0-2 R. v.d. Wolfshaar, 46’ J. de Lange, 0-3, 58’ 0-4 R. Hamberg, 90’1-4 M. Doldersum.

Scheidsrechter: L.R.E. Leemknegt uit Oostwold.
Gele kaarten: 3.
Rode kaarten: Geen.
Toeschouwers: 300.
Man of the match: Geen.

Opstelling sc Elim:
Basis: G. Lunenborg, S. Doldersum (P. Kroezen), W. Boertien (B. Doldersum), M. Koops, Y. Benjamins, T. Bos, D. Diphoorn, J. Doldersum, R. Koekoek, D. Doldersum (R. Bos ) en M. Doldersum.

Wissels: D. Benjamins, R. Bos, B. Doldersum, G. Kikkert, P. Kroezen, R. Smit.