Verenigingen en inwoners van Elim – Uitnodiging voor 21 november

(Gepubliceerd 1-11-2023) Er wordt inmiddels al een tijdje gesproken over de verkoop van De Open Deur. Plaatselijk Belang zou het jammer vinden, dat we als dorp De Open Deur kwijt zouden raken.

Hierover zijn veel gesprekken gevoerd tussen de besturen van de Hervormde Gemeente, ’t Vonder, Plaatselijk Belang en de gemeente Hoogeveen, met als resultaat dat De Open Deur vanaf 1 november 2023 eigendom is van de gemeente Hoogeveen en daarmee ook het officiële dorpshuis van Elim. Een mooi resultaat, maar we zijn er natuurlijk nog niet! Allereerst zal er behoorlijk verbouwd moeten worden, om het gebouw van deze tijd te maken. Ook zijn er gevolgen voor ’t Vonder. Deze zal op termijn door de gemeente Hoogeveen worden verkocht.

Alle bestaande activiteiten zullen worden ondergebracht in De Open Deur. In eerste instantie is er een tijdelijk bestuur samengesteld, welke bestaat uit 3 bestuursleden van Plaatselijk Belang, 2 bestuursleden van ’t Vonder en 2 bestuursleden van De Open Deur. Een dorpshuis draaiende houden is tegenwoordig niet altijd even makkelijk. Hiervoor is veel hulp van vrijwilligers en verenigingen nodig.  We gaan ervan uit dat dit in Elim gaat lukken.

Op 21 november willen we hierover samen in gesprek en daarom nodigen we jullie als vereniging, inwoner en/of vrijwilliger van Elim uit. We willen ideeën en oplossingen bespreken en kijken naar de plannen en ontwikkelingen voor de toekomst. Er zal ook volop gelegenheid zijn om vragen te stellen. Graag zien wij jullie op dinsdag 21 november 2023, om 19:00 uur in De Open Deur. Groet, Bestuur De Open Deur.