Elko verliest van kampioen DWA Argo

(Gepubliceerd 15-10-2023) Door: Mila Wachtmeester Na de winst van vorige week tegen Lintjo, was het nu de beurt om te strijden tegen koploper DWA Argo uit Winsum. De Elkoërs gingen met goede moed de wedstrijd in, maar konden scorend niet meekomen met de ploeg uit Winsum. In de eerste fase van de wedstrijd gingen de scores gelijk op, maar na een aantal vlotte scores van DWA Argo had de thuisploeg de regie in handen. Er werd afgefloten met een stand van 20-13.

Op een herfstige middag werd de laatste wedstrijd van het najaarsseizoen gespeeld in Winsum. In deze korte competitie lagen alle vier de ploegen dicht bij elkaar op de ranglijst, maar DWA Argo wist vanaf de start wel al de koploperspositie te bemachtigen. De thuisontmoeting werd dan ook gewonnen door de ploeg uit Winsum met een stand van 14-17. Voor Elko was het belangrijk om te winnen, aangezien de ploegen nog steeds dicht bij elkaar liggen in de poule. Hierdoor is er een zekere kans op degradatie voor de Elkoërs.

Elko begon deze zaterdag met in de aanval Romy Pieters, Nicole Smit, Hendri Kerssies en Peter Kroezen. In de verdediging mochten Jesse Everaarts, Tygo Dijkslag, Papien Schonewille en Mila Wachtmeester het spits afbijten.

Het eerste fluitsignaal klonk en beide teams begonnen fel. Elko en DWA Argo lieten zien dat ze vastbesloten waren om de wedstrijd naar hun hand te zetten. De scores gingen gelijk op, met snelle aanvallen en doelpunten aan beide zijden van het veld. Door slappe communicatie van Elko in de verdediging werden er een aantal doorloopballen gescoord door DWA Argo. Na een score van 7-6 was dit het punt in de eerste helft waar de korfballers uit Winsum de wedstrijd naar zich toe trokken. Zij wisten de stand uit te bouwen naar een stand van 13-7, waar er voor het fluitsignaal aan beide kanten nog één keer gescoord werd. Dit bracht een ruststand van 14-8.

Trainers Henry Bijl en Henk Wachtmeester gaven de Elkoërs mee dat er veel kansen waren en dat deze vanzelf moeten gaan vallen. Het was moeilijk om met de overmatige lengte van de thuisspelers om te gaan. Elko moest vertrouwen blijven houden en er met elkaar voor blijven gaan. Met vertrouwen in elkaar stapten de korfballers het veld weer in.

Het gat van 6 doelpunten werd in de tweede helft alleen niet meer gedicht. DWA Argo bleef de controle behouden over de wedstrijd. Beide ploegen scoorden de gehele tweede helft over en weer en Elko bleef op een achterstand van 6 doelpunten. In de laatste twintig minuten van de wedstrijd werd Stefan Smit nog het veld ingebracht voor Jesse Everaarts om het vak wat nieuwe energie te geven. Dit mocht alleen niet baten voor de Elkoërs. In de laatste paar minuten sloot DWA Argo de wedstrijd af met een afstandscore. De scheidsrechter floot af met een stand van 20-13.

Dit verlies betekent dat Elko in de gevarenzone zit voor degradatie. Drie ploegen staan op dit moment gelijk op 4 punten in de poule met bovenaan de kampioen DWA Argo. Er wordt nog een wedstrijd ingehaald door Olympia tegen Lintjo. Mocht Olympia deze wedstrijd winnen, dan eindigt Elko op een derde plek in de competitie. Aangezien zij dan winnen van Lintjo aan de hand van onderling resultaat. Als Lintjo deze wedstrijd wint, dan eindigt Elko als laatste in de competitie. Lintjo komt dan op 6 punten, vergeleken met Olympia en Elko die op 4 punten blijven staan. Aan de hand van onderling resultaat eindigt Elko dan als laatste. Het is dus een spannende afwachting voor Elko wat er met de poule gaat gebeuren.