Sc Elim pakt eerste punt in doelpuntrijke wedstrijd

Dedemsvaart – Op sportpark de Boekweit moest sc Elim aantreden tegen fusieclub DVC. Deze wilden graag een goed vervolg gaan geven aan het vorige weekend waar in Zwartsluis tegen DESZ werd gewonnen. Onder redelijk grote publieke belangstelling werd de aftrap genomen door 2 pupillen van de week. De scheidsrechter van dienst was vanmiddag S. Oostwoud uit het nabij gelegen Balkbrug, zodat je bijna kunt spreken voor een thuiswedstrijd voor hem. In een gelijk opgaande strijd werd er in de eerste helft maar liefst 5 keer gescoord (3-2) Het was voor de neutrale toeschouwer een vermakelijke wedstrijd om te zien, waar zelfs een fan van FC Ommen van kon genieten. Er waren kansen over en weer waardoor er nog meer gescoord had kunnen worden door beide teams. Na de rust een gelijk spelbeeld waarbij DVC aan het langste eind dacht te trekken na een 5-3 stand. Maar invallers D. Benjamins en R. Smit wisten het tij in de slotfase te keren zodat er een verdiend punt mee terug in de tas ging richting Elim. Volgende weekend is Elim vrij en op zaterdag 28 oktober komt hekkensluiter FC Klazienaveen op bezoek.

Aanvallend sc Elim

Sc Elim wilde vandaag wel eens punten behalen en van de laatste plek van de ranglijst verdwijnen. Het koos dan voor de aanval en binnen 10 minuten scoorde Diphoorn de 0-1, maar werd hij terug gefloten voor vermeend buitenspel. Helaas lag even later wel de bal in het net bij Elim goalie R. Smit nadat M. Koops eerst zijn keeper redding had gebracht door de bal van de lijn te halen. Een goede combinatie over rechts met P. Quinten werd M. Hulleman de man, die de scoorde wist te openen voor de thuisploeg (1-0). Deze voorsprong was van korte duur want na een mooi actie van D. Doldersum kwam P. Kroezen in balbezit. Deze zag dat D. Diphoorn er beter voor stond en zo werd de gelijkmaker gescoord (1-1). Na een fraaie solo van M. Hulleman kon hij van dichtbij de 2-1 binnentikken, waarbij eerst nog even aan buitenspel werd gedacht, maar scheidsrechter Oostwoud zag het anders.

Weinig rendement uit corners

Sc Elim kreeg hierna 3 corners op rij te nemen maar het rendement hiervan was 0,0. De uitval van Dedemsvaart door T. Ouwerkerk werd na een mispeer van M. Koops niet afgestraft met een tegengoal omdat keeper R. Smit een goede redding bracht. Een buitenspel voor Dedemsvaart werd vervolgens afgekeurd. De volgende goal was wel een hele fraaie te noemen want de vrije trap van M. Ballast van 30 meter afstand vloog zowaar ineens in de rechterbovenhoek (3-1). Hier ging keeper R. Smit niet helemaal vrijuit. Vlak voor rust deed Elim nog iets terug. Uit een vrije bal van M. Doldersum werd uit de rebound door zijn broer Jay de 3-2 binnengeschoten nadat de bal door een kluwen van benen van richting was veranderd. Er volgenden nog meerdere vrije trappen voor beide partijen maar gescoord werd er niet meer voor de thee.

Tevreden trainer Sikkes

Na de thee trad hetzelfde elftal aan en kennelijk was trainer Sikkes tevreden met het getoonde spel. Uit de eerste corner van Ballast werd de bal door M. Hulleman op de lat gekopt en sc Elim moest hiermee gewaarschuwd zijn. Maar gelukkig was vandaag M. Doldersum in goede doen want zijn van afstand veranderde schot werd beloond met de 3-3. Deze gelijkmaker was maar van kort duur want binnen de minuut lag de bal op de stip voor de thuisploeg. Scheidsrechter S. Oostwoud vond de schouderduw van speler R. Bos op T. Ouwerkerk een penalty waardig. Dit was voor M. Ballast een koud kunstje om de voorsprong weer naar 4-3 te vergroten. De 5-3 uit een vrije trap tegen J. Doldersum werd simpel binnengekopt door goudhaantje M. Hulleman, die vervolgens wel tegen een gele kaart aanliep na enige discussie met de leidsman. Een hard afstandsschot van M. Doldersum ging aan de andere kant net naast. Een ongelukkige actie van Boertien bracht R. Hulleman ten val. De vrije trap in eens van M. Ballast hieruit bracht niet zoals eerder een verwachte goal.

Wissels en blessures

Hierna werd S. van Haveren voor B. Spitzers gewisseld. En ook de lichtgeblesseerde M. Doldersum werd vervangen door D. Benjamins. M. Ballast kreeg van dichtbij een enorme kans nadat keeper R. Smit eerst redding had gebracht kon hij van dichtbij binnen tikken maar helaas voor hem raakte hij de paal. Na een goede lichaamsbeweging van D. Doldersum op het middenveld kwam de bal bij D. Diphoorn terecht. Deze was niet zelfzuchtig en legde de bal terug op de zojuist ingevallen D. Benjamins en hij scoorde de aansluitingstreffer (5-4). Een gele kaart voor vasthouden was er nog voor J. Doldersum na een schijnbaar nuttige overtreding om een snelle uitbraak van Dedemsvaart te voorkomen. Zijn broer D. Doldersum werd hierna gewisseld voor het breekijzer R. Smit. En ook J. Hulleman kon gaan douchen want hij werd vervangen door M. van der Graaf. Een makkelijk weggegeven corner van M. Koops werd door P. Quinten genomen. De invaller van der Graaf zag zijn zachte kopbal net over gaan.

Doldersum goed bezig

Een goede assist van J. Doldersum werd door P. Kroezen niet goed op zijn waarde ingeschat waardoor hij net te laat bij de bal kwam. Een corner genomen door J. Doldersum kwam goed op het hoofd terecht bij R. Smit. Deze man met lengte kopte de bal onverbiddelijk bij de 2 paal hoog in de kruising binnen (5-5). Hierna wisselde trainer E. Sikkes verdediger R. Bos nog voor B. Doldersum in de laatste 5 minuten. Achteraf gezien had hij hem beter kunnen laten zitten want binnen 5 minuten kon hij alweer met rood op zak vertrekken. Een te ver vooruit gestoken been was de aanleiding voor scheidrechter S. Oostwoud om hem te mogen laten douchen. Hierna werd er al snel afgefloten voor het einde van de wedstrijd en zo kon sc Elim met het eerste punt huiswaarts keren. Sc Elim speelt zijn eerst volgende thuiswedstrijd tegen FC Klazienaveen op zaterdag 28 oktober.