Sint Maarten dit jaar vroeg op Elim

Elim – Vandaag, de dag van Sint Maarten, kwamen de gasten uit Marknesse met een bus vol meegereisde supporters naar Elim. Voor de aanvang van de wedstrijd ontstond er al enige discussie op welk veld er gespeeld moest worden. Uiteindelijk werd voor het natuurgrasveld gekozen maar of dit de goede keuze was zou na 90 minuten voetbal wel blijken. De aftrap voor sc Elim werd vanmiddag verricht door Joel Gruppen, als pupil van de week, mocht hij de eerste Elim treffer scoren. Later zou blijken dat dit de eretreffer was geweest omdat sc Elim verder in de wedstrijd niet tot scoren kwam.
Hierna was het s.v. Marknesse wat binnen een half uur 3 maal wist te scoren en zo met een comfortabele voorsprong naar de kleedkamer ging. De kansen van Elim in deze eerste helft waren op de vingers van één hand te tellen. Na rust dacht trainer E. Sikkes met een tactische wijziging meer overwicht in de voorhoede te creëren. Dit gelukte niet en zo bleven de gasten er lustig op los scoren. Met vaste kracht C. Berndsen, die nog 2 maal het net deed bollen werd de wedstrijd dan ook afgesloten met een 0-5 nederlaag. Vooraf was er meer verwacht van deze match daar sc Elim nog niet vaak verloren had van de bezoekende gasten. De reactie van trainer E. Sikkes na afloop was alleszeggend want wij zullen het hiermee de rest van het seizoen mee moeten doen waren de woorden, die uit zijn mond kwamen. Volgende week speelt sc Elim de lastige uitwedstrijd tegen Vitesse’63 uit Koekange.

Weggeefgoal
SV Marknesse liet zien dat het vandaag geen cadeautjes kwam brengen en al snel werd een assist van C. Hospes door Y. van Eerde net langs de buitenkant paal geschoten. Hierna volgende een snelle counter van sc Elim maar deze werd vakkundig afgeslagen door keeper C. Haagsma. Aan de overkant ontstond een rommelige situatie waar de bal ternauwernood tot corner kon worden verwerkt. Deze corner werd genomen door Y. van Eerde, die de bal ineens voor gooide. Keeper G. Lunenborg zag deze als een natte wijnbal door zijn vingers glippen en zo lag deze indraaier achter zijn rug over de achterlijn (0-1). Een volgend afstandsschot van J. Doldersum ging hard over na goed voorbereidend werk van D. Benjamins en ook zijn volgende schot zag hij voorlangs gaan.

Verdediging niet alert
De volgende goal viel uit een situatie waarin de Elim verdediging volledig uit positie stond. Het was jeugdtalent Y. van Eerde die het cadeautje kreeg en deze met zijn tweede goal deze middag wist te verzilveren (0-2). Halverwege deze helft kwam na een soloactie ook nog de 0-3 op het scorebord door C. Berndsen die met zulke buitenkansjes wel raad weet. Een goede voorzet van J. Doldersum werd door zijn broer Daymen naast gekopt waar een ieder had verwacht dat hij erin zou gaan. Ook medewerking van grensrechter F. Strijk hielp sc Elim niet aan dat ene doelpunt want scheidsrechter D. Dorgelo vond echt wel dat de ingooi voor SVM was zo vlak voor de rust. Gescoord werd er dus niet meer en aanvoerder J. Strijk moest in de extra tijd een blessurebehandeling ondergaan nadat hij aanvaller D. Benjamins vakkundig naar het natte gras had gewerkt.

Tactische omzetting
Na de rust moest centrale verdediger en aanvoerder W. Boertien in de voorhoede gaan lopen en mocht Y. Benjamins zijn rol overnemen. Menig supporter had hier zijn bedenkingen over maar de trainer is voor dergelijke keuze aangesteld. Na 5 minuten spelen gebeurde er iets opmerkelijks want werd daar gefloten voor een overtreding? Niemand had wat gezien. Scheidsrechter en spelers waren verbaasd want waar kwam dat fluitsignaal vandaan. Dit signaal bleek uit het publiek te komen en snel werd het spel weer op correcte wijze hervat door de goed leidende scheidsrechter D. Dorgelo. De enigszins aangeslagen J. Doldersum werd vervangen door N. v.d. Belt. Met een kwartier spelen was het weer C. Berndsen die na een afvallende bal van keeper G. Lunenborg de 0-4 mocht binnen tikken in de korte hoek. Invaller N. v.d. Belt moest na de kant van de scheidsrechter om behandeld te worden voor een bloedneus nadat hij hier op ongelukkige wijze de bal had gekregen.

Onnodige overtredingen
Elim moest regelmatig aan de rem trekken en zo werd een volgende vrije bal van aanvoerder J. Strijk op randje zestien net naast geschoten. J. Corjanus werd gewisseld voor R. de Boer. Even later was het wel raak want de volgende aanval van SVM werd weer door C. Berndsen met een ferme uithaal bij de 2de paal in de kleine hoek goed binnengeschoten (0-5). Hiermee was hij deze middag de onbetwiste man of the match bij de gasten. Een corner werd door verdediger S. Doldersum bijna tot eigen goal gepromoveerd maar deze keer wist G. Lunenborg erger te voorkomen door de bal net over te tikken.

Wisselen om gewisseld te worden
Ook mochten een kwartier voor tijd B. Bakker en N. v.d. Velde nog hun speelminuten maken. Een kansje voor D. Diphoorn werd goed door C. Haagsma op zijn waarde ingeschat en daardoor bleef de nul deze middag op het scorebord staan. Er werd nog wel gewisseld aan sc Elim zijde maar dit mocht niet meer baten. Het enige wapenfeit was dat aanvoerder W. Boertien nog tegen geel aanliep na een overtreding op aanvoerder J. Strijk op deze overigens sportieve wedstrijd. Sc Elim moest het vanmiddag weer eens doen zonder punten. Het zal volgende week uit een heel ander vaatje moeten tappen als het in Koekange met punten naar huis wil gaan.