Elko 1 verliest met ruime cijfers van HKC 1

Door: Esther Jans. Afgelopen zaterdag stond voor de Elkoërs de eerste zaalwedstrijd weer op het programma. Doorat Elko vorig zaalseizoen gepromoveerd is, spelen we dit seizoen in de tweede klasse. In de voorbereiding hebben wij al een aantal oefenwedstrijden op dit niveau gespeeld en wisten we wat we konden verwachten. Vandaag was HKC uit Hengelo de tegenstander. Een ploeg waar we in het verleden wel eens tegen gespeeld hebben, maar op dit moment voor ons een onbekende ploeg Is. Ondanks de ruime nederlaag hebben wij een goede pot gespeeld en biedt dit veel vertrouwen voor de rest van de competitie. Elko verliest met 14-27.

Elko startte deze zaterdag in een andere opstelling dan we het veldseizoen geëindigd zijn. Elko opende de wedstrijd met in de aanval: Stefan Smit, Tygo Dijkslag, Mila Wachtmeester en Papien Schonewille. In de verdediging startten: Hendri Kerssies, Peter Kroezen, Romy Pieters en Esther Jans.

Na het startfluitsignaal begonnen beide ploegen fanatiek aan de wedstrijd en wisten we om en om de korf te vinden middels mooie aanvallen. Elko wist goed bij te blijven tot een stand van 3-3. Daarna verslapten we in de verdediging en wist HKC uit te lopen naar een stand van 3-6. Aanvallend werd er weer een stapje bij gedaan en kwamen we terug naar een stand van 5-6. De tegenstander nam op het moment dat Elko een strafworp mocht nemen een time-out en wist daardoor weer wat onrust te creëren. HKC wist vervolgens weer uit te lopen en er werd gerust met een stand van 9-13.

In de rust vertelden de coaches Henry Bijl en Henk wachtmeester dat de wedstrijd zeker nog niet gespeeld was en dat wanneer we aanvallend zo bleven spelen we nog een goede kans maakten om goed bij te blijven. We moesten veel beweging in de aanval houden en de bal snel rond laten gaan. In de verdediging moesten we geconfronteerd blijven en geen domme overtredingen maken.

In het begin van de tweede helft was het HKC die de eerste score opende waardoor het 9-14 werd. Elko wist vervolgens de korf ook weer te vinden, echter was het HKC die de tweede helft een stuk zuiverder waren en ze liepen al snel uit naar een stand van 10-18. Elko wist aanvallend nog vier keer de korf te vinden maar dit was niet genoeg om HKC uit hun spel te halen. Uiteindelijk werd de wedstrijd verloren met een ruime stand van 14-27.

Volgende week spelen Elko 1 en Elko 2 een uitwedstrijd . We hopen u allemaal op zaterdag 2 december weer te zien in de sporthal in Elim.

Scores deze wedstrijd kwamen van: Stefan Smit (5x), Hendri Kerssies (4x), Mila Wachtmeester (2x) en Esther Jans, Peter Kroezen en Papien Schonewille(allen 1x).