Bibliotheek Hoogeveen: ‘Cultureel Juweel Drenthe in Hoogeveen’

De Bibliotheek Hoogeveen, gelegen aan de Willemskade 27, is een moderne en bruisende plek waar lezers, onderzoekers en nieuwsgierige geesten samenkomen. In dit tweeluik van de wekelijkse video rubriek ‘Koopman op pad’ gaan Roelof Koopman en Roy de Witte eens dieper in op wat deze bibliotheek te bieden heeft:

Uitgebreide Collectie: De Bibliotheek Hoogeveen huisvest een schat aan boeken, e-books, luisterboeken, dvd’s en tijdschriften. Of je nu van fictie, non-fictie, geschiedenis, wetenschap of kunst houdt, hier vind je zeker iets naar je smaak.

Open Bieb: De Bibliotheek Hoogeveen is een Open Bieb. Maar wat betekent dat? Het betekent dat iedereen welkom is, ongeacht leeftijd, achtergrond of interesses. Hier kun je niet alleen lezen, maar ook leren, ontdekken en ontmoeten.

Activiteiten en evenementen: De bibliotheek organiseert regelmatig lezingen, workshops, culturele activiteiten en cursussen. Of je nu wilt leren over lokale geschiedenis, digitale vaardigheden wilt verbeteren of gewoon wilt genieten van een boeiende lezing, de Bibliotheek Hoogeveen heeft voor elk wat wils.
Naast boeken biedt de bibliotheek ook de verhalenwerf, waar verhalen tot leven komen, de Ontdekhoek voor nieuwsgierige kinderen en de e-werkplaats HQ-6 voor digitale creativiteit.

Koffiehoek: Even bijkomen? Geniet van een warme chocolademelk, een kop thee of een heerlijke cappuccino in de gezellige Koffiehoek van de bibliotheek.

Taalhuis: Voor wie zijn taalvaardigheden wil verbeteren, biedt de Bibliotheek Hoogeveen het Taalhuis. Hier kun je oefenen en leren, of je nu Nederlands wilt leren of je bestaande vaardigheden wilt aanscherpen.

Lidmaatschap: Een abonnement bij de Bibliotheek Hoogeveen opent de deuren naar een wereld van kennis en verhalen. Bovendien krijg je als klant allerlei kortingen en voordelen, zowel binnen als buiten de bibliotheek.
Volgende week zaterdag deel 2 van deze tweeluik. Na het zien van deze twee afleveringen zult u het eens zijn met de titel: ‘Cultureel Juweel Drenthe in Hoogeveen’.