Bibliotheek Hoogeveen in Koopman op pad deel 2 van 2

Bibliotheek Hoogeveen is een moderne bibliotheek die een breed scala aan diensten en faciliteiten biedt. Leden hebben toegang tot een schat aan boeken, e-books, luisterboeken, dvd’s en tijdschriften. De bibliotheek is ook een plek voor culturele activiteiten, workshops en cursussen. Het is een ontmoetingsplek voor mensen die geïnteresseerd zijn in leren en ontdekken.

Op dit moment is het Hoogeveens Leesplankje het centrale punt van de verhalenwerf. Het Hoogeveens leesplankje, bedacht door M.B. Hoogeveen, in 1897, is een iconisch hulpmiddel geweest in het Nederlandse onderwijs. Het bestaat uit een houten plankje met afbeeldingen en de bijbehorende woorden zoals ‘aap’, ‘noot’, ‘mies’. Dit leesplankje heeft generaties Nederlanders geholpen bij het leren lezen door middel van de klankmethode..

Verhalenwerf
De Verhalenwerf is een initiatief waarbij inwoners van Hoogeveen samenwerken aan het vastleggen van het verhaal van de gemeente Hoogeveen. Het is een platform voor het delen van persoonlijke verhalen en historische informatie. De Verhalenwerf bevindt zich in de bibliotheek en biedt tentoonstellingen, maar heeft ook een digitale aanwezigheid waar mensen hun verhalen kunnen delen en lezen. Dit en nog veel meer komt aan de orde in deel 2 van 2 over de Hoogeveense bibliotheek in de wekelijkse video rubriek ‘Koopman op pad’, die het meeste wordt bekeken via www.koopmanoppad.nl