Thrianta 1 wint van Elko 1

Afgelopen zaterdag werd de derby Thrianta 1 tegen Elko 1 gespeeld in het Activum. Voor Thrianta was het een belangrijke wedstrijd. Om te promoveren naar de 1e klasse zat er niks anders op dan 2 punten pakken. Het beloofde een mooie wedstrijd te worden met een hoop publiek.

Aanvallend aan de kant van Thrianta begonnen Amber Leffers, Merel Bruinsma, Wouter Neutel en Robin Lichtendonk. Tegenover hen begonnen verdedigend: Papien Schonewille, Nicole Smit, Peter Kroezen en Jelmer Dijkslag.

In het andere vak begon in de verdediging bij Thrianta Desiree van der Hoop, Kimberley van der Hoop, Maarten Stam en Nick Winkel. Aanvallend begon Elko met spelers Romy Pieters, Mila Wachtmeester, Tygo Dijkslag en Stefan Smit.

Waar Thrianta hoopte te begonnen met een flinke voorsprong, ging het de eerste helft gelijk op. De voorafgaande wedstrijd tussen beide ploegen eindigde in een 13-25 overwinning voor Thrianta. Het was duidelijk zichtbaar dat beide ploegen moeite hadden met de spanning, bepaalde beslissingen van de scheidsrechter en de strijd met hun tegenstander. Er werd hard gevochten vanuit beide kanten, wat het een spannende eerste helft maakte. Zo gingen de ploegen de rust in met een 9-6 tussenstand.

De tweede helft moest er nog steeds hard gevochten worden voor rake punten. Elko wist de Thriantanen goed bij te blijven, zo stond het al gauw weer 13-13. Uiteindelijk wist Thrianta het gat te vinden na een reeks van 6 rake schoten. Het was toen duidelijk dat de overwinning in handen was van Thrianta. De wedstrijd eindigde zo in een 19-15 eindstand.

Dit betekent dat Thrianta met haar tweede plek in de competitie zeker is van een plek in de 1e klasse volgend zaalseizoen. Helaas blijft Elko in de degradatiezone waarmee zij volgend zaalseizoen spelen in de 3e klasse. Gescheven door: Merel (Thrianta)