De Prachtige Natuur van Drenthe

Drenthe, ook wel bekend als dé oerprovincie van Nederland, biedt een schat aan natuurlijke schoonheid. Laten we eens dwalen door de groene pracht van Drenthe: Nationaal Park Dwingelderveld: In het zuidwesten van Drenthe strekt zich het Dwingelderveld uit. Met een oppervlakte van ruim 3700 hectare is het landschap hier zeer afwisselend. De stille heide, die de grootste natte heide van West-Europa vormt, is een ware blikvanger. Lees meer over het Nationaal Park Dwingelderveld

De Hondsrug Unesco Global Geopark: In het noordoosten van Drenthe ligt het unieke UNESCO Geopark de Hondsrug. Oude bossen, heidevelden, zandvlaktes en vennen sieren dit gebied. Een plek waar de aarde haar geologische verhaal vertelt 2.
Nationaal Park Drentsche Aa: Hier slingert een beek van ruim 28 kilometer lang door het landschap, omringd door brink- en esdorpen die bijna sprookjesachtig aanvoelen. Een betoverende plek om te ontdekken

Nationaal Park Drents Friese Wold: Verlies jezelf in de bossen van de Drents-Friese Wold. Een gebied met een uniek karakter en een rijke biodiversiteit. Norgerholt, Het Blauwe Meer en Holtingerveld zijn andere pareltjes die wachten om verkend te worden. Heidevelden, zandverstuivingen, en grazende Schotse Hooglanders maken het plaatje compleet.
Dus trek je wandelschoenen aan, laat je verwonderen en geniet van de natuurlijke schatten van Drenthe! Deze foto’s zijn genomen in het Echtense Bos bij Echten.