Sc Elim laat 2 punten liggen tegen v.v. Vitesse ‘63

Elim – Onder uitstekende weersomstandigheden werd deze middag de aftrap genomen door sc Elim, dit nadat de pupil van de week, Denley Veuger, had gescoord. Er was een snelle score van de bezoekende gasten waardoor Elim snel achter de feiten aanliep. Ook de 2de treffer viel binnen het eerste kwartier en sc Elim moest alle zeilen bijzetten om de aansluiting te vinden. Halverwege de eerste helft een fraaie aansluitingstreffer van aanvaller P. Kroezen maar dit werd vlak voor rust door I. Knol weer ongedaan gemaakt met een afstandsschot. Er werd met een 1-3 achterstand gerust maar sc Elim kwam naar de thee als herboren uit de kleedkamer. Snel lag de 2-3 binnen en ook de 3-3 hing telkens in de lucht, waar beide partijen kansen hadden om te scoren maar pas aan het eind was het J. Doldersum, die met een wereldgoal de gelijkmaker mocht laten noteren. In de extra tijd kwamen de gasten nog goed weg want er waren 3 spelers die de bal misten in een klutssituatie. Vitesse mocht blij zijn over deze afloop en sc Elim laat hiermee 2 broodnodige punten liggen in de mogelijke nacom-petitiestrijd.

Snelle voorsprong gasten
Een grote kans binnen de eerste minuut voor Elim werd naast geschoten door J. Doldersum na goed terugleggen van P. Kroezen. Dat het beter kan liet R. Westert aan de andere kant zien want direct uit de snelle tegenaanval werd de 0-1 gescoord. De ambities van Vitesse zijn nog steeds om mee te doen voor de koppositie en dat bleek uit de druk die het eerste kwartier op de Elimmer defensie werd gegeven. Een schot van P. Kuiper ging over de goal van keeper G. Lunenborg. Een tweede goal lag er dan ook al snel in maar volgens de grensrechter van Elim stond Vitesse buitenspel en dit werd snel overgenomen door scheidsrechter S. v.d. Veen. Maar het duurde niet lang of R. Westert mocht zijn 2de goal laten noteren nadat de Elim keeper eerst nog redding had gebracht. Vrij eenvoudig schoot hij vrijstaand bij de 2de paal de 0-2 binnen.

Fraai combinatiespel Elim
Halverwege deze helft was het de beurt aan Elim om te scoren want met prachtig combinatiespel over de rechtervleugel wisten vervolgens J. Doldersum, D. Diphoorn en P. Kroezen elkaar te vinden. Die laatste mocht deze actie verzilveren met de 1-2. Vitesse kreeg meerdere vrije trappen te nemen op eigen helft omdat Elim de druk wat opvoerde maar alles zonder resultaat. Een neergehaalde D. Doldersum in het 16 metergebied werd door de scheidsrechter afgedaan als een Schwalbe en hij liet het spel gewoon doorgaan. Hierdoor ontstond er weer een grote kans voor R. Westert maar deze keer was keeper G. Lunenborg op zijn hoede. Een nutteloze overtreding op M. v.d. Linde op de helft van Vitesse leverde M. Doldersum vanmiddag de eerste gele kaart op. Kennelijk kon M. v.d. Linde de overtreding niet waarderen want even later liep hij zelf op randje 16 tegen een gele prent op na een overtreding op M. Doldersum. De vrije trap genomen door Mike zelf kon door keeper T. Keizer vrij simpel van de grond worden geraapt. Voor de rust was het nog de geheel vrijstaande I. Knol, die met een forse pegel van afstand keeper G. Lunenborg wist te verrassen (1-3). Na wat extra blessuretijd floot de scheidsrechter af voor de warme thee.

Beter uit de kleedkamer
Wat erin de thee heeft gezeten weten we niet maar Elim kwam na de rust feller uit de kleedkamer. Zo gebeurde het dat binnen 2 minuten de meegekomen T. Bos zijn voorzet verzilverd zag worden door een koppende P. Kroezen (2-3) bij de 2de paal. Ook M. Doldersum kreeg binnen 7 minuten een opgelegde kans om te scoren maar zag zijn bal gered worden. Het schot was wel hard maar helaas niet doeltreffend. Verdediger B. Doldersum zou bijna Vitesse weer aan een grotere voorsprong hebben geholpen door bijna zijn eigen keeper te verschalken maar gelukkig ging de bal nipt naast. De corner hieruit werd bijna weer benut door de gevaarlijkste man van het veld, R. Westert. Hij zag zijn schot op de paal uiteenspatten en deze kon vervolgens worden weggewerkt door de hardwerkende defensie. Na een uur spelen was het aanvoerder W. Boertien die met een koppende beweging naast wist te koppen.

Evaluatiemoment
Over deze actie werd later in de kantine onder het genot van een biertje met de trainer gelijk geëvalueerd. Ook een wereldkans voor D. Doldersum op de gelijkmaker wilde er niet in. P. Kuiper werd vervolgens gewisseld voor F. ten Kate. Er volgenden meerdere situaties die vrije trappen voor beide kampen opleverden en scheidsrechter S. v.d. Veen deelde dan ook gele kaarten uit aan J. Doldersum en de zojuist ingevallen F. ten Kate. Hierna volgende aan beide zijden nog een wissel en werd bij Elim de boomlange R. Smit voor B. Doldersum ingebracht voor extra kopkracht in de voorhoede. Dit had direct effect want een assist van D. Diphoorn kon door R. Smit net niet worden binnen getikt. Ook T. Bos kreeg geel voor het vasthouden van zijn directe tegenstander. De bijna 2-4 voor Vitesse, na een schot van R. Westert, kon door Y. Benjamins van de lijn worden gehaald waarbij de meegereisde Vitesse supporters dachten dat het wel een goal was geweest. Een geblokt schot van R. Smit kon door keeper P. Keizer worden gepakt. Vlak voor tijd werd D. Doldersum nog gewisseld voor jeugdtalent B. de Ruiter.

Grote kans Westert mislukt
Bij het scheiden van de markt was het A. Westert die alleen voor de keeper de bal er niet overheen kon krijgen waardoor Elim in de race bleef voor een punt. De corner hieruit werd vervolgens ook weer door hem gered. De gelijkmaker viel als een donderslag bij heldere hemel. De slimme J. Doldersum zag dat keeper T. Keizer te ver voor zijn goal stond en vanaf de zijlijn bij de eigen dug-out wist hij met een afstandsschot hem te verschalken (3-3). In de extra tijd kreeg Elim zowaar nog de grote kans om te overwinning over de streep te trekken want er waren 3 spelers, Diphoorn, Kroezen en Doldersum, die de bal in de kluts niet over de doellijn wisten te werken. Hiermee kwam Vitesse met de schrik vrij en snakten ze dan ook naar het eindsignaal van scheidsrechter S. v.d. Veen. Dit liet niet lang op zich wachten en hiermee harkte sc Elim weer een punt punten voor de spannende ranglijst. Over 3 weken speelt sc Elim haar eerst volgende thuiswedstrijd tegen FC Ommen.

Wedstrijdverloop.
Sc Elim –v.v. Vitesse 1-3 (3-3). Scoreverloop: 1’ 0-1 R. Westert, 16’ 0-2 R. Westert, 22’ 1-2 P. Kroezen, 43’ 1-3 I. Knol, 49’ 2-3 P. Kroezen, 88’ 3-3 J. Doldersum. Scheidsrechter: S. v.d. Veen uit Wildervank. Gele kaarten: 5. Rode kaarten: Geen. Toeschouwers: 250. Man of the match: P. Kroezen. Opstelling sc Elim: Basis: G. Lunenborg, B. Doldersum (76. R. Smit), W. Boertien, Y. Benjamins, T. Bos, D. Diphoorn, J. Doldersum, R. Koekoek, D. Doldersum (85. B. de Ruiter), P. Kroezen en M. Doldersum. Wissels: N. v.d. Belt, J. Gritter, B. de Ruiter, R. Smit en R. Smit