Devinco maat te groot voor kv Elko

(Door: Peter Kroezen) Afgelopen zaterdag mocht Elko afreizen naar Deventer om daar aan te treden tegen Devinco. In een wedstrijd waarin Devinco met name verdedigend een groot overwicht had op de Elkoërs kwam Elko er eigenlijk de gehele wedstrijd niet aan te pas. Na 60 minuten spelen moest Elko dan ook hun meerdere erkennen in Devinco bij een stand van 24-11.

Na de winst van vorige week stond Elko net als Devinco op een gedeelde derde plaats met 2 gewonnen wedstrijden. Devinco wist echter deze zaalcompetitie veel vaker de korf te vinden dan de Elkoërs dus de verwachting was dat Devinco een lastige tegenstander zou worden.

Elko startte deze zaterdag met in de aanval Tygo Dijkslag, Jesse Everaarts, Mila Wachtmeester en Papien Schonewille. In de verdediging startten Stefan Smit, Peter Kroezen, Romy Pieters en Esther Jans.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat Devinco deze zaterdag speelde als een goed geoliede machine, waar de Elkoërs erg zoekende waren. Met name verdedigend was de ploeg uit Deventer sterk, wat ervoor zorgde dat de spelers van Elko de grootst mogelijke moeite hadden om mooie aanvallen op te zetten. Doordat Devinco veel balbezit had en Elko in de verdediging vastgezet werd kon Devinco vrij vlot uitlopen naar een stand van 7-2. Elko kon maar moeizaam een vuist maken tegen het snelle spel van Devinco en bleef vrijwel de gehele eerste helft moeite hebben naar het zoeken van de juiste kansen. Waar Elko veelal na één aanval de bal kwijt was waren het de spelers van Devinco die een goede rebound hadden en zo meerdere malen konden herhalen. Dit zorgde voor een ruststand van 10-4. Domper voor de Elkoërs was het uitvallen van Esther Jans vlak voor rust, die door een ongelukkig moment in de wedstrijd geblesseerd het veld moest verlaten. Invaller voor Esther was Linda Santing.

In de rust werd door coaches Henry Bijl en Henk Wachtmeester de grote achterstand besproken. Hier werd ook met name de goede verdedigende druk van Devinco benoemd en werd de spelers geadviseerd niet te snel kansen te nemen, maar te wachten op het in stelling brengen van de juiste mensen om deze wedstrijd nog enigszins spannend te maken.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet bij Elko, waardoor Devinco maar liefst 6 scores op rij wist te maken tot een stand van 16-5. Vanaf deze reeks van scores was het voor de Elkoërs duidelijk dat Devinco deze zaterdag een flinke maat te groot was. Elko wist nog enkele keren de korf te raken, maar spannend werd het geen moment meer. Daarnaast kreeg Devinco steeds meer zelfvertrouwen, waardoor er nog meer aanvallen bekroond werden met scores. Eindstand deze wedstrijd werd dan ook bepaald op 24-11. Een ruim verlies voor de Elkoërs die zich deze week weer zullen moeten opladen tegen opnieuw een sterkte tegenstander volgende week. Scores deze wedstrijd kwamen van Peter Kroezen (3x), Mila Wachtmeester, Papien Schonewille (beide 2x), Romy Pieters, Stefan Smit, Jesse Everaarts en Tygo Dijkslag (allen 1x).