Sc Elim de kansen maar DESZ de punten

Elim –  Op een regenachtige zaterdagmiddag werd de wedstrijd tegen DESZ uit Zwartsluis afgewerkt. Een bus vol meegereisde DESZ supporters met spelers zorgde ervoor dat er toch nog enige publieke belangstelling was. Het merendeel van het publiek was vandaag lekker bij de warme kachel thuis gebleven. Naarmate de wedstrijd vorderde viel er steeds meer regen uit de hemelpoorten en het was maar goed dat erop kunstgras werd gespeeld. Deze werd gaandeweg de wedstrijd verlicht omdat de duisternis wel erg vroeg inviel deze middag. Sc Elim wist snel te scoren via een goal van Mike Doldersum en ging met een goed gevoel de kleedkamer in. Na de rust kreeg Elim zelf meerdere kansen om de voorsprong te vergroten maar het was uiteindelijk DESZ wat in het laatste kwartier van de wedstrijd aan het langste eind trok. Gangmaker en aanvoerder Danny Moorman wist zijn team op sleeptouw te nemen en daardoor werd er drie keer gescoord door de gasten zodat de Elim spelers met zowel een figuurlijke als letterlijke drup aan de neus het veld konden verlaten.

Beginfase voor DESZ

Nadat de toss door scheidsrechter Herman Broer was gedaan werd de aftrap door DESZ genomen. DESZ ging voortvarend van start en kreeg wat klein kansjes via Sven Eilander en aanvoerder Danny Moorman, maar gescoord werd er niet. Een snelle uitval na een kwartier spelen zorgde er echter voor dat de assist van Jay Doldersum bij zijn broer Mike terecht kwam. Deze weet daar over het algemeen wel raad mee en zo mocht keeper Jannick de Lange achter hem de bal uit het net vissen (1-0). Uit een volgende corner werd de voorzet van Mike Doldersum nipt door aanvoerder Wesley Boertien over gekopt. Ook aanvoerder Danny Moorman zag koppend zijn bal over gaan aan de andere kant en uit de hierop volgende snelle aanval was het Robin Smit, die de assist van Mike Doldersum naast kopte. Binnen een kort tijdsbestek zag spits Mike Doldersum zijn volgende schot op het doel rakelings voorlangs gaan. Sc Elim was gewoon de bovenliggende partij met veel kansen maar weet hieruit geen voordeel te behalen. Het scoren wilde vandaag weer eens niet lukken. Zo werd er dan wel met een verdiende voorsprong de kleedkamer opgezocht, waar het al wel met 3-0 voor had kunnen staan.

Het tweede bedrijf

In het tweede bedrijf moest het dan vanmiddag maar gebeuren onder minder publieke belangstelling dan in de eerste helft. Menig supporter was lekker bij de warme kachel blijven steken in de versierde kantine van sc Elim. Zij zagen dan ook niet dat Peter Kroezen zijn eerste kansje te slap werd ingeschoten en een makkelijke prooi voor keeper Jannick de Lange werd. De geblesseerde Boertien werd al vrij snel door Glenn Kikkert vervangen. Na een goeie voorbereidende actie van Senn Doldersum weet deze de bal voor te geven waarbij grensrechter Jan Elfering denkt aan buitenspel. Scheidsrechter Herman Broer wuifde dit weg en liet het spel vervolgen maar de kans om te scoren was alweer snel verkeken. Na een kwartier spelen is het aanvoerder Danny Moorman die van zeer dichtbij uit een corner over kopt. Mike Doldersum probeerde keeper de Lange met een lobje van afstand vanaf de zijlijn te verschalken maar zag zijn bal nipt over gaan.

Sluitpost DESZ houdt ploeg in de been

Uit zijn volgende harde schot moet sluitpost de Lange weer een corner weggeven. De kopbal van Robin Smit hieruit werd door een verdediger van de lijn weggewerkt. Hierna kwam Daymen Doldersum goed weg want scheidsrechter Herman Broer twijfelde of de overtreding wel gele kaartwaardig was. De vrije trap wordt vervolgens door Karlo Naberman voor gegooid en aanvoerder Danny Moorman weet de gelijkmaker te scoren. De vreugde is echter van korte duur want zowel scheidrechter en grensrechter zien er allebei een buitenspelgoal in en zo werd de wedstrijd met een onveranderde stand vervolgd. Een eerste gele kaart is er voor Senn Doldersum naar het opzettelijk hinderen bij het nemen van een vrije trap. DESZ voerde de druk wat op en gevolg was dat aanvoerder Moorman een schot op de binnenkant paal kon plaatsen. Sc Elim moest hiermee gewaarschuwd zijn maar keeper Gerben Lunenborg gaf hierna wel heel makkelijk de bal weg aan de tegenstander. Gelukkig wist hij zelf met een katachtige reflex de gelijkmaker te voorkomen.

Kansen maar geen doelpunten

Zo waren er kansen voor Robin Smit en Daimen Diphoorn om de voorsprong te vergroten maar het lukte niet. Een fatale fout in de verdediging bij het uitbrengen van de bal zorgde ervoor dat Bram Makkink de gelijkmaker wist te scoren (1-1). Het leek hierna wel of DESZ vleugeltjes kreeg want zo volgde al snel de 1-2 uit een onterecht gegeven penalty, waarbij aanvoerder Moorman zich makkelijk binnen de zestien meter liet vallen nadat hij tegen vervangende aanvoerder Youri Benjamins was opgelopen. Hij schoot zelf ook de 1-2 met een geplaatst schot binnen vanaf 11 meter. In de extra tijd ontstond, na een zeer verwarrende situatie, nog de 1-3 door Jona Marsman waarbij scheidsrechter Herman Broer niet geheel duidelijk was of hij nu floot voor een overtreding of voor een doelpunt. Gevolg was wel dat sc Elim met een onverdiende nederlaag na veel kansen de laatste wedstrijd van dit jaar moet afsluiten. Het derde bedrijf werd met muziek in de kantine gevierd tot in de kleine uurtjes. Volgend jaar speel sc Elim haar eerste uitwedstrijd tegen sc Rouveen.

Wedstrijdverloop.

sc Elim – DESZ 1-3 (1-0).

Scoreverloop: 14. M. Doldersum 1-0, 84. B. Makkink 1-1, 89. D. Moorman 1-2 en 90+ J. Marsman 1-3.

Opstelling sc Elim:

Basis: G. Lunenborg, S. Doldersum, Y. Benjamins, W. Boertien (53. G. Kikkert), M. Koops, J. Doldersum, D. Diphoorn, D. Doldersum (88. D. Benjamins),  M. Doldersum, R. Smit en P. Kroezen (85. R. Koekoek)  

Wissels: N. v.d. Belt, D. Benjamins, J. Benjamins, G. Kikkert, R. Koekoek en R. Smit.