Duel tegen oude trainer sc Elim eindigt onbeslist

Elim – Vandaag kwam de oud trainer van Elim, Jan-Otto Benjamins, op bezoek bij sc Elim. Veel stond er voor hem op het spel maar aan de ander kant ook weer niet. Winst of gelijk spel gold als een overwinning maar verliezen door zijn team in deze klasse werd degraderen al bijna een zekerheidje. Dus niks te verliezen en daarom gooide hij er dan de beuk maar volop in. Ook sc Elim ging mee in dit spelletje naar een kwartier spelen en wist zo geen potten te breken ondanks de 1-0 voorsprong door M. Doldersum. Voor rust wist S. Kluin de score op gelijke hoogte te brengen waardoor er met een gelijke stand werd gerust. Na de rust kreeg Elim de betere kansen maar werd keeper R. Mulder tot twee keer toe gered door zijn medespelers doordat de bal van de doellijn werd weg gekopt. Door doelpunten van D. Diphoorn en J. van Dijk in de slotfase bleef het onbeslist (2-2). Zelf wist keeper R. Mulder in de extra tijd de bijna trefzekere vrije bal van Y. Benjamins te pareren waardoor stand niet meer veranderde op het scorebord. Hiermee deed sc Elim zichzelf te kort maar heeft v.v. DKB waarschijnlijk rechtstreekse handhaving al lang opgegeven. Over veertien dagen speelt sc Elim haar verste uitwedstrijd in s.v. Marknesse tegen de polderboys van trainer Speetjens.

Slechte weersomstandigheden
Onder grote publieke belangstelling maar met de ontstemde weergoden werd vanmiddag de derby tegen v.v. DKB afgewerkt. Dan weer regen en dan weer een heerlijk zonnetje werd te voorschijn getoverd uit de hoge weerhoed. Hetzelfde beeld was op de wedstrijd van toepassing waar met vlagen behoorlijk spel werd gespeeld maar ook weer niet. Trainer E. Sikkes kon vanmiddag weer beschikken over een zo goed als complete selectie. In de beginfase werd sc Elim onterecht teruggefloten voor buitenspel waar hier geen enkele sprake van was omdat de bal via een DKB-er in bezit kwam van aanvaller M. Doldersum. Meerdere vrije trappen voor beide zijden volgden elkaar in rap tempo op. Uit een van deze vrije trappen wist B. Renker bijna binnen te koppen maar keeper G. Lunenborg wist de bal simpel te pakken. Na bijna een kwartier op de klok wist M. Koops de bal te onder scheppen en met zijn assist ging M. Doldersum aan de haal. Hierdoor kon hij eenvoudig de 1-0 laten aantekenen.

Penalty gemist?
DKB dacht halverwege deze helft een penalty te claimen maar scheidsrechter W. Bouw vond dat de bal werd gespeeld. Dat daar de meningen over verdeeld waren bleek wel uit de vele reacties vanuit het publiek. Een te traag spel van de thuisploeg in deze fase leverde niet veel op en het baltempo lag vanmiddag veel te laag. Een zeer goede soloactie van S. Doldersum leverde deze middag een 2de corner voor sc Elim op die echter niets opleverde. Een zwak moment in het verdedigen bij sc Elim zorgde ervoor dat S. Kluin van dichtbij het voor het binnen schieten had bij de 2de paal. Een doelpunt van de doorgebroken speler I. Tangenberg werd voor buitenspel afgekeurd en J. van de Wetering was het in de rust hier volledig mee eens. Zo werd de warme kleed-kamer dan ook met gelijke paalstand (1-1) opgezocht.

Keeper R. Mulder gered
Na de rust was het H. van de Wetering die zijn keeper redding op de lijn mocht brengen. Uit een corner werd gericht geschoten maar van der Wetering wist met verve de bal te blokkeren. Een dubieuze goal uit de rebound van M. Doldersum werd door scheidsrechter W. Bouw afgekeurd. Na een handsbal buiten de 16 meter werd de vrije trap van Y. Benjamins door R. Mulder weg gewerkt. De eerste gele kaart van deze middag viel aanvaller B. Renker ten deel waar misschien een Elim speler er meer recht op had omdat scheidsrechter Bouw eerst doorliet spelen. Ook J. van Dijk werd even later aan het lijstje van kaarthouders toegevoegd omdat hij in de vlucht M. Koops gevaarlijk neerhaalde tot groot ongenoegen van spelers en supporters. Vervolgens werd een corner door D. Doldersum te laag ingeschoten waardoor de DKB defensie er geen enkele moeite mee had om de bal weg te werken. Een mooie uitval en assist van M. Doldersum zorgde ervoor dat de vrijstaande middenvelder D. Diphoorn de 2-1 eenvoudig voor het inkoppen had. Later liep speler L. Boer op het middenveld onnodig tegen een volgende gele kaart op. Na het onderuit halen van D. Diphoorn, alias Dippie, werd er doorgespeeld door de gasten wat niet erg gewaardeerd kon worden. Keeper Lunenborg schoot de bal uit om zo enige verzorging voor het hem te organiseren. Na enige behandeling kon hij verder spelen.

Eenvoudig voorsprong weggegeven
Uit de eerste corner in deze helft voor DKB kon speler J. van Dijk van zeer dichtbij eenvoudig de gelijkmaker (2-2) binnen koppen. Uit een Elim corner kon H. van der Wetering zijn keeper voor erger behoeden door de bal van de doellijn te halen. Maar R. Mulder moest even later zelf tot 2 keer toe de bal van J. Doldersum van zeer dichtbij tegenhouden. In de slotfase volgenden nog het bekende tijdrekken aan beide zijden door wissels in te brengen. Gescoord werd er niet meer, alhoewel Y. Benjamins in de extra tijd met een vrije trap om de muur wel erg dicht bij een goal zat. Vooraf hieraan had D. van Zandwijk nog een enorme kans gehad voor de gasten maar door een twijfelende keeper werd hij in verwarring gebracht en zag hij zijn bal over de deklat gaan. Door deze uitslag doet sc Elim zich te kort gezien het aantal kansen wat onbenut bleef. Over veertien dagen speelt sc Elim een uitwedstrijd in Marknesse.

Wedstrijdverloop.
Sc Elim –v.v. DKB 2-2 (1-1).
Scoreverloop: 13’ 1-0, M. Doldersum, 31’ 1-1, S. Kluin, 62’ 2-1, D. Diphoorn. 71’ 2-2, J. van Dijk.

Scheidsrechter: W. Bouw uit Peize.
Gele kaarten: 3 (60. B. Renker, 61. J. van Dijk, 67. L. Boer).
Rode kaarten: Geen.