Elko 1 verliest van Zwart-wit 1

Door Hendri Kerssies: Nadat vorige week na een sterke wedstrijd nipt werd verloren van Devinco, stond afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Zwart-wit op het programma. De Elkoërs waren gebrand om ook vandaag een sterke wedstrijd neer te zetten en de punten thuis te houden. De wedstrijd werd afgefloten met een eindstand van 20-30.
Elko startte de aanval met: Stefan Smit, Tygo Dijkslag, Mila Wachtmeester en Papien Schonewille. De verdediging bestond uit: Peter Kroezen, Jelmer Dijkslag, Nicole Smit en Romy Pieters.
De Elimmers begonnen scherp aan de wedstrijd. De aanvallen waren geduldig en verzorgd. Nadat Elko was uitgelopen naar een stand van 7-4, kwam de formatie uit Delden voor rust nog terug tot een stand van 12-16.

In de rust benadrukten de coaches dat er meer variatie in het spel moest worden aangebracht. Zorg dat je verrassend gaat spelen zodat de tegenstander minder de kans krijgt om mee te kijken en de bal kan onderscheppen.
Na rust was het spelbeeld weinig veranderd ten opzichte van het eind van de eerste helft. De gasten hadden weinig kansen nodig om te scoren, waar Elko moeite kreeg om deze te creëren en te benutten. In de tweede helft werd Jesse Everaarts in het veld gebracht voor Stefan Smit. Ondanks de sterke start van Elko werd deze wedstrijd verloren met 20-30. Scores deze wedstrijd: Peter Kroezen 6x, Stefan Smit, Papien Schonewille 4x, Mila Wachtmeester 3x, Nicole Smit 2x en Romy Pieters 1x. Volgende week staat de laatste zaalwedstrijd op het programma tegen Thriantha. De wedstrijd begint om 15.45 uur in het Activum te Hoogeveen.