Echtpaar Schraa al meer dan 60 jaar trouwe supporters van sc Elim

Afgelopen zaterdagmiddag werden Geert en Hillie Schraa aangenaam verrast door een schare eveneens trouwe supporters van sc Elim. Ze werden gewaardeerd door deze supportersgroep met een dikke bos bloemen en cadeaubonnen voor hun jaren trouwe aanhang. Al jaren bekijken ze samen alle thuis- en uitwedstrijden van sc Elim. Ze hebben maar zeer weinig wedstrijden gemist in al die 60 jaren. Ze weten zich nog de verre busreizen te herinneren en de kou die ze toentertijd hebben doorstaan langs de lijn. Een grote hoeveelheid met programmaboekjes en ingeplakte wedstrijdverslagen zijn hiervoor het aantoonbare bewijs.

Het clubgevoel begon al op jonge leeftijd voordat Geert zijn korte voetbalcarrière beëindigde. Het hoogst haalbare was voor Elim 3 maar toen had je ook een geweldige lichting weet hij te vertellen. Later werd hij leider bij een goede lichting A-junioren waar ene Jan Benjamins als zeer fanatieke trainer werd aangesteld. De hele familie is eigenlijk wel voetbalfanaat en het werd hun dan ook met de paplepel ingegoten. Hun 4 zonen zijn ook trouwe Elim aanhangers, waarvan er één een bestuursfunctie bekleed, een ander trainer is van de tweede selectie, de volgende een aantal jaren leider is geweest en de jongste telg eveneens een trouwe supporter bij alle wedstrijden is.

Verder deden Geert en Hillie veel vrijwilligerswerk voor de ijsbaanvereniging, maar de laatste jaren hebben ze een stapje terug gedaan omdat de gezondheid het wat af laat weten. Ze hopen dat ze nog vele jaren samen van het mooie voetbalspel mogen genieten.