Elko kampioen na winst op TOP

Geschreven door Peter Kroezen  Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijd van het veldseizoen op het programma met de return tegen TOP in Vroomshoop. In een wedstrijd waarin Elko de hele wedstrijd de betere ploeg was, werd er na een onnodig spannende slotfase afgefloten bij een eindstand van 13-14. Met deze overwinning sleept Elko het kampioenschap binnen, waardoor er gepromoveerd wordt naar de 2e klasse van het veld.

Door de winst vorige week kon Elko de koppositie van Achilles overnemen en had de ploeg uit Elim het behalen van het kampioenschap volledig in eigen hand. Voorafgaand aan de wedstrijd was al bekend dat Achilles geen punten gemorst had dus winst was voor Elko noodzakelijk om kampioen te worden. De hobbel die daarvoor genomen moest worden was degradant TOP uit Vroomshoop, die in de eerste wedstrijd verslagen werd met een 24-12 overwinning.

Elko startte deze zaterdag in dezelfde opstelling als vorige week met in de aanval Jesse Everaarts, Peter Kroezen, Nicole Smit en Papien Schonewille. In de verdediging begonnen Stefan Smit, Tygo Dijkslag, Mila Wachtmeester en Romy Pieters. Elko speelde met overtuiging en was in de korfzone heer en meester, hierdoor konden aanvallen veel herhaalt worden en zo kregen de Elkoërs heel veel kansen om goede zaken te doen tegen degradant TOP. Ook verdedigend had de ploeg uit Elim de zaakjes goed op orde en hierdoor kon Elko uitlopen naar een stand van 0-3. Deze voorsprong was de comfortabele start van de wedstrijd waar Elko op gehoopt had. Ondanks de voorsprong leek Elko toch enigszins last te hebben van de zenuwen in de afronding van de kansen. Waar vorige week in de afronding een hoog scoringspercentage behaald werd, leek het vandaag bijna alsof Elko teveel kansen kreeg om voldoende scherpte te pakken. Hierdoor lukte het de Elkoërs niet om meer afstand te nemen dan 5 doelpunten. Er werd gerust bij een stand van 5-9.

Ook na rust bleef Elko de betere ploeg, maar bleef moeite houden met het vinden van de korf. In de tweede helft mocht ook Hendri Kerssies, die terugkomt van een blessure, nog zijn minuten maken in deze kampioenswedstrijd. Tot een stand van 9-14 was er eigenlijk nog niet zoveel aan de hand, maar doordat het thuispubliek het laatste kwartier nog volledig achter hun ploeg ging staan, begon er bij TOP geloof te ontstaan over een stunt tegen de koploper. Hierdoor moest Elko met lede ogen aanzien dat TOP dichterbij kwam en de strijd om de winst weer volledig losbarstte. Toen de spanning ook bij de scheidsrechter merkbaar werd, was het de laatste minuten van de wedstrijd nog even billenknijpen voor de Elkoërs, maar bij een stand van 13-14 klonk dan toch het verlossende eindsignaal. Met deze overwinning kon Elko het kampioenschap bijschrijven, waarmee het trainersduo Henry Bijl en Henk Wachtmeester in stijl afscheid van kv Elko konden nemen. Scores deze wedstrijd kwamen van Peter Kroezen (4x), Nicole Smit (3x), Mila Wachtmeester, Stefan Smit (beide 2x), Romy Pieters, Papien Schonewille en Tygo Dijkslag.