sc Elim blijft in de strijd voor handhaving.

spelers in nevel gehuld  Assen – Met hooggespannen verwachtingen bij trainer E. Sikkes werd er met de spelersgroep en enkele trouwe supporters de reis met de bus richting Assen genomen. Daar aangekomen werd er een waar geelzwart rookgordijn opgetrokken om de aanvang van de wedstrijd te verhullen. Maar gelukkig waaide er een stevige bries over het kille en sfeerloze sportpark “de Hoogspanning” dat ervoor zorgde dat het gordijn al snel opgetrokken was. Helaas ontbrak keeper G. Lunenborg vanmiddag want die had in de vorige wedstrijd tegen v.v. Drogeham een ernstige blessure opgelopen. Hij moest vanaf de bank met lede ogen en zijn hand in het gips zijn stand-in, keeper R. Smit aanschouwen. Na het nemen van de bekende toss werd door scheidsrechter P. Pool voor de aftrap gefloten.

Snelle voorsprong
Sc Elim liet er geen (kunst)gras over groeien en stond dan ook binnen 10 minuten op een comfortabele 2-0 voorsprong door doelpunten van D. Doldersum en D. Diphoorn. Het kreeg meerdere kansen om de score uit te breiden in deze helft maar keeper R. Hoving was goed bij de les en kon zijn team voor erger behoedden. Halverwege de eerste helft deed L. Kemfers wat terug nadat de bal op het middenveld makkelijk werd weggegeven (1-2). Na een klein opstootje tegen het einde van de eerste helft, met als aanstichter J. Hamming zonder verdere consequenties, werd de wedstrijd weer hervat. D. Diphoorn kreeg nog twee geweldige kopkansen maar kreeg zijn hoofd er niet passend onder. Blijkbaar had hij vandaag zijn oude vorm van weleer teruggevonden.

Verzorger ontsnapt aan nevelGeen gelijkmaker
Na de thee probeerde de thuisclub de aansluitingstreffer te maken. Dit wilde niet gelukken en zorgde voor lichte frustratie waardoor A. Hut en S. v.d. Wal een gele kaart in ontvangst mochten nemen. Na een kwartier spelen was het weer D. Diphoorn die alleen vrijstaand voor de Asser keeper het verschil kon maken (1-3). De lichtgeblesseerde P. Kroezen moest al snel na de rust uitvallen en rappe middenvelder R. Koekoek nam zijn plaats in. Een bal vanaf rechts door invaller S. Ehmen ingeschoten, ging hoog over de goal van keeper R. Smit. Vele wissels en vrije trappen aan beide zijden mochten niet baten maar er vielen nog wel voldoende gele kaarten. Een supporter langs de lijn maakte nog de opmerking: ”Als sc Elim in de competitie net zoveel strijd had geleverd als vandaag, dan hadden we hier nu niet gestaan”. Een waarheid als een koe kunnen we wel stellen.

Ernstige blessure T. Bos
Een ernstige knieblessure bij aanvaller T. Bos tegen het eind van de wedstrijd zorgde voor het nodige oponthoud. Nadat er een brandcard was gevonden kon hij worden afgevoerd naar de kleedkamer. Met 10 minuten extra tijd vond scheidsrechter P. Pool het welletjes en floot hij af voor einde wedstrijd. Sc Elim komt met dit resultaat in de finale te staan en zal volgende week aantreden op neutraal terrein tegen Be Quick ’28 uit Haren, die hun wedstrijd wonnen van v.v. DESZ. Komt allen onze club weer aanmoedigen zodat we op de finaledag handhaving weten te bereiken.

Wedstrijdverloop.
FC Assen – sc Elim 1-3 (1-2).
Scoreverloop: 8’ D. Doldersum 0-1, 11’ D. Diphoorn 0-2, 23’ L. Kemfers 1-2, 60’ D. Diphoorn 1-3.

Scheidsrechter: P. Pool uit Rottevalle.
Assistent-scheidsrechters: J. Doornbosch en T. Mulder.
Gele kaarten: 7 (2x sc Elim en 5x FC Assen).