Elko verliest nipt van Blauw Zwart

Geschreven door: Mila Wachtmeester. Afgelopen zaterdag stond er een belangrijke wedstrijd op het programma voor de Elkoërs. Elko nam het op tegen directe concurrent Blauw Zwart. Om te handhaven in de tweede klasse was het belangrijk voor zowel Elko als Blauw Zwart om deze wedstrijd te winnen. Na een spannende wedstrijd was het Blauw Zwart die de winst naar zich toe trok met een stand van 19-20

Door het verlies van vorige week tegen AKC was het deze week extra belangrijk om te winnen. Blauw Zwart bleef hierdoor namelijk met één punt boven Elko staan in het klassement. Hierdoor waren de Elkoërs ook extra gebrand om deze wedstrijd te winnen.

Elko startte deze week met in de aanval: Stefan Smit, Tygo Dijkslag, Papien Schonewille en Mila Wachtmeester. In de verdediging begonnen Hendri Kerssies, Peter Kroezen, Nicole Smit en Romy Pieters.

Elko begon sterk en wist direct een voorsprong op te bouwen met 4-0. Nadat het eerste doelpunt van Blauw Zwart was gevallen, bleven zij ook scoren in hun aanvallen. De voorsprong voor Elko was hierdoor vrij vlot voorbij, waar een spannende wedstrijd begon. Elko sloot de eerste helft toch af met een kleine voorsprong van één doelpunt. De ruststand was 8-7.

In de rust benadrukte coach Henk Wachtmeester dat er rust bewaard moest worden. De voorsprong moest verder worden uitgebreid en hiervoor moest er een strijd geleverd worden.

In de tweede helft bleef er constant achter elkaar gescoord worden vanuit beide ploegen. Blauw Zwart opende de rust met twee tegendoelpunten en de stand ging hierdoor naar 8-9. Beide teams waren vastberaden om de winst naar zich toe te trekken. Naarmate de minuten verstreken, steeg de spanning. Het was belangrijk om de aanvallen zorgvuldig op te zetten, zodat deze efficiënt gebruikt konden worden. Ondanks de vastberadenheid van Elko, slaagde Blauw Zwart erin om uiteindelijk met een minimale voorsprong van 19-20 de overwinning te claimen. De scores deze wedstrijd kwamen van Peter Kroezen (5x), Hendri Kerssies, Mila Wachtmeester (beiden 4x), Nicole Smit, Stefan Smit (beiden 2x), Romy Pieters en Papien Schonewille (beiden 1x)

Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma tegen Achilles uit Almelo. Zij staan op dit moment als laatste in het klassement en dit belooft dan ook een wedstrijd te worden waar Elko punten kan pakken. De verwachting is dat er wederom een benodigde strijd zal zijn om deze punten te verkrijgen.