Sc Elim snoept punt af van koploper FC Meppel

Meppel – Onder leiding van scheidsrechter R. Paulusma en onder toeziend oog van de camera van RTV Drenthe werd deze middag op tijd afgetrapt. In de beginfase gebeurde er niet veel en was het aftasten van beide ploegen welke kant het spel op zou gaan. Een goede voorzet van R. Bijker werd door J. Miquel van dichtbij om zeep geholpen. Aan de andere zijde had M. Doldersum de kans om de score te openen maar hij twijfelde en gaf de bal af wat verder geen goed vervolg kreeg. Na het zoveelste buitenspel van Meppel ging Elim snel tot de aanval over. In het zestien meter gebied werd D. Doldersum door een lange bal van M. Koops bediend. Het leek erop dat de bal weg gewerkt kon worden door de thuisploeg maar hij kwam nogmaals voor de voeten van D. Doldersum terecht.

Keeper op verkeerde been
Daar keeper Kampherbeek nog op het verkeerde been stond kon hij makkelijk de 0-1 laten aantekenen op bijna halverwege de eerste helft. Na ruim een half uur spelen lag de 0-2 in het net maar ongelukkiger wijze vond scheidsrechter Paulusma dat er sprake was van buitenspel en ging de treffer niet door. Er volgende vrije trappen over en weer maar gescoord werd er niet. Voor de rust kreeg M. Doldersum van het randje 16 meter nog een mooie kans uit een vrije trap maar hij zag zijn zwakke schot gekeerd door de Meppeler goalie. R. Bijker werd vlak voor de thee nog getrakteerd op een gele kaart na een forse charge op de enkel van G. Kikkert. Zo werd de kleedkamer opgezocht met een niet onverdienstelijke voorsprong voor de gasten.

Ongewijzigde 2de helft
Er werd ongewijzigd begonnen aan het tweede bedrijf. Een slap schotje van spits J. Miquel kon eenvoudig door G. Lunenborg worden gepareerd. Het spel gaf een wisselvallig beeld te zien met veel overtredingen en soms onnodig weggegeven corners. Een kansje voor H. Bisschop zwaaide langs de verkeerde kant van de paal. Trainer A. Bosschaert zag met lede ogen aan dat zijn team niet voldoende druk op de rood-witte formatie kon zetten. Hij besloot dan ook na 10 minuten spelen om L. Boers en H. Bisschop te wisselen voor L. Elkhatari en H. Webbink. Als tegenzet wisselde trainer E. Sikkes de vermoeide p. Kroezen voor de terugkerende T. Bos. Na 20 minuten spelen was het eindelijk raak voor de Meppelers (1-1). Een snel uitval werd binnengetikt bij de tweede paal door M. van Laere waarbij gedacht werd aan een buitenspelsituatie.

VAR moment van de scheids
Scheidsrechter Paulusma laste een VAR moment voor zichzelf in en het duurde maar en duur maar voor hij tot een beslissing kwam. Uiteindelijk wees hij naar de middenstip en werd de goal goedgekeurd. Hierna volgde de wissel D. Bisimwa eruit en R. van Keulen erin. Een vrije trap van Y. Benjamins ging mooi richting de rechterbovenhoek maar zwaaide op het laatste moment langs de buitenkant van de paal af. Hierna volgende een fase van dom en ongelukkig voetbal en werden er meerdere gele kaarten uitgedeeld door de scheidsrechter die de controle over de wedstrijd dreigde te verliezen. Een vrije trap van R. Schonewille werd door G. Lunenborg vakkundig weggetikt zodat erger werd voorkomen. Na de eerste goal van Meppel kregen ze meer druk op de Elimmer defensie maar deze stond vanmiddag zijn mannetje. Vlak voor tijd dacht Meppel nog de winnende treffer te maken maar de man met de vlag stak hier een stokje voor. Ook nu moest scheidsrechter Paulusma lang nadenken wat hij zou doen. De beslissing viel deze keer in het voordeel van Elim uit en zo werd de wedstrijd met een gelijke stand afgesloten. Een verdiend punt ging zo mee naar Elim waar Meppel op meer had gehoopt. Volgende week een thuiswedstrijd waarin tegen Be Quick 28 uit Zwolle wordt gespeeld.