Elko verliest van Devinco Geschreven door: Peter Kroezen

Afgelopen zaterdag stond voor Elko de returnwedstrijd tegen Devinco uit Deventer op het programma. In de eerste wedstrijd ging Elko kansloos ten onder, maar thuis wist de ploeg uit Elim lange tijd mee te komen met de nummer 2 van de competitie. Ondanks de sterke wedstrijd van Elko werd er verloren bij een stand van 19-21.

Met het verlies van drie weken geleden en nog enkele wedstrijden te spelen tegen de top van de poule lijkt de deur naar handhaving in de tweede klasse bijna volledig dicht. Mocht Elko nog uit de degradatiezone willen klimmen dan zal de ploeg uit Elim elke week hoge ogen moeten gooien. Ook voor Devinco stond er vandaag veel op het spel. Door het verlies tegen Thrianta verzuimde de ploeg uit Deventer afstand te nemen van de nummer drie. Hierdoor ligt de strijd om de tweede plek en het recht op promotie volledig open.

Elko startte met in de aanval Stefan Smit, Tygo Dijkslag, Papien Schonewille en Mila Wachtmeester. In de verdediging startten Hendri Kerssies, Peter Kroezen, Nicole Smit en Romy Pieters.

Voor Elko begon de wedstrijd met een droomstart waarbij Devinco gespannen aan de wedstrijd leek te beginnen. Elko was sterk in de afronding en wist de gemaakte foutjes van de gasten af te straffen. Hierdoor nam Elko brutaal de leiding in deze wedstrijd en wist uit te lopen tot een stand van 4-1. Devinco begon makkelijker de korf te raken en kwam terug tot 4-3. Elko toonde veerkracht en liep weer uit naar 6-3, maar de spelers van Devinco waren zuiver en wisten halverwege de tweede helft langszij te komen bij 7-7. Bij 7-8 pakte Devinco voor het eerst deze wedstrijd de leiding, maar Elko speelde sterk en kon wederom uitlopen tot een stand van 11-9. Vlak voor rust wist Devinco nog twee keer de korf te vinden, waardoor bij rust de stand weer in evenwicht was bij 11-11.

De tweede helft liet Devinco zien waarom ze tweede in het klassement staan en wisten maar liefst vier keer op rij van afstand te scoren. Ondanks dat Devinco uit wist te lopen tot een stand van 16-21 bleef Elko strijdbaar tot het eind. Na een sterk slotstuk van de Elkoërs bleek de ploeg uit Deventer toch te sterk en werd er verloren met 19-21. Scores deze wedstrijd kwamen van: Nicole Smit (7x), Stefan Smit (5x), Mila Wachtmeester (3x), Peter Kroezen (2x), Hendri Kerssies en Papien Schonewille (beide 1x).