sc Elim sleept 3 punten uit het vuur bij ASC’62.

Dalfsen – Zaterdag nam sc Elim het op tegen de inwoners van de Vechtstad, ASC’62, uit Dalfsen in een uitwedstrijd. Met een goed voorgevoel vertrok trainer E. Sikkes met zijn selectie om deze belangrijke wedstrijd te winnen, want winst betekent aangehaakt blijven bij de onderkant van de ranglijst. Afgelopen week werd er nog geoefend tegen s.v. HODO en deze wedstrijd werd met een 0-5 overwinning afgesloten.
ASC’62 kwam snel op voorsprong (1-0) door uitblinker B. van Gelder na knullig balverlies van verdediger M. Koops.

Keeper G. Lunenborg moest de nodige reddingen brengen om sc Elim in de wedstrijd te houden. Vlak voor rust mocht Y. Benjamins uit een penalty de gelijkmaker (1-1) scoren omdat D. Doldersum als doorgebroken speler neergehaald werd binnen de beruchte lijnen vlak onder de neus van keeper T. Scherpenkate. Gaf scheidsrechter J. Schumer eerst nog een rode kaart aan R. van Faassen besloot hij uiteindelijk deze om te zetten naar geel tot grote frustratie van de Elim spelers en het meegereisde publiek.

Na de rust ging het er grimmiger aan toe en moest scheidsrechter J. Schumer alle zeilen bijzetten om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Reden genoeg voor trainer E. Sikkes om te vragen om enige duidelijke uitleg bij de leidsman, wat hem overigens enkel op een gele kaart in zijn trainerscarrière kwam te staan. Een gemene overtreding hierna werd door hem bestraft met rood voor D. Doldersum. Maar grote vraag van deze middag blijft voor iedereen of hij deze feitelijk zelf wel heeft waargenomen. Sc Elim moest met tien man verder en hield zich staande en vocht voor wat het waard was. Meerdere kansen gingen er voor de thuisploeg niet in. Uiteindelijk was het een assist van D. Diphoorn op T. Bos die in de slotfase de doorslag gaf.

Zijn voorzet belandde in het doelgebied voor de voeten van verdediger A. Volkerink en deze wist de bal achter zijn eigen doelman binnen te werken (1-2). In de extra tijd kreeg R. van Faassen nog een geweldige kans van dichtbij om de gelijkmaker te scoren maar hij zag zijn schot helaas naast gaan. Hiermee bewees Elim zichzelf een goede dienst en nam het de 3 punten huiswaarts mee. Volgende week komt het altijd lastige DVC uit Dedemsvaart op bezoek in Elim.

Wedstrijdverloop.
ASC’62 – Sc Elim 1-2 (1-1).
Scoreverloop: 12. 1-0, B. van Gelder, 36. 1-1, Y. Benjamins, 81. 1-2, A. Volkerink (e.d.).

Scheidsrechter: J.J. Schumer uit Vriezenveen.
Gele kaarten: 5 (27. Y. Benjamins, 37. R. van Faassen, 38. W. Boertien, 68. E. Sikkes, 87. J. Volkerink).
Rode kaarten: 1. (70. D. Doldersum).
Toeschouwers: 125.
Man of the match: Gerben Lunenborg.

Opstelling sc Elim:
Basis: G. Lunenborg, G. Kikkert (9. B. Doldersum), M. Koops, W. Boertien (76. P. Kroezen), S. Doldersum,
R. Bos (24. D. Diphoorn), Y. Benjamins, R. Koekoek, T. Bos, D. Doldersum en M. Doldersum.

Wissels: N. v.d. Belt, D. Benjamins, D. Diphoorn, B. Doldersum, P. Kroezen en R. Smit.