Elko verliest van DWA/ARGO

[ Door: Peter Kroezen ] Na een wisselvallige start van het seizoen met één wedstrijd verlies en één wedstrijd winst mocht Elko vandaag aantreden tegen DWA/ARGO. Een ploeg die bij de vorige tegenstanders met name bekend stond als een ploeg met veel lengte. Elko wist nog op een 1-0 voorsprong te komen, maar liep vanaf dat moment de hele wedstrijd achter de feiten aan. Er werd dan ook verloren bij een stand van 14-17.

Met twee speelweekenden gespeeld te hebben waren de ploegen in de poule bij Elko in evenwicht. Elk van de vier ploegen had inmiddels éénmaal weten te winnen, waardoor alle ploegen in de poule op 2 punten stonden. Vandaag was dus een belangrijke wedstrijd voor de Elkoërs als er meegestreden wil worden om de bovenste regionen van deze poule.

Elko begon deze zaterdag met in de aanval Esther Jans, Nicole Smit, Hendri Kerssies en Jesse Everaarts. In de verdediging mochten Stefan Smit, Tygo Dijkslag, Papien Schonewille en Mila Wachtmeester het spits afbijten.

Na het eerste fluitsignaal was het Elko die als eerste middels een mooi afstandschot de stand op 1-0 wist te zetten. Na de eerste score van de ploeg uit Elim nam DWA/ARGO het initiatief over en wist vrij snel uit te lopen naar een stand van 1-4 middels enkele zuivere afstandschoten. Elko liet zich door deze achterstand niet van de wijs brengen en wist als antwoord ook driemaal op rij een afstandschot te maken, waardoor de stand weer gelijkgetrokken werd tot 4-4. Toch was het DWA/ARGO die het beste van het spel had en uit wist te lopen tot een stand van 4-7, voordat Elko opnieuw de korf wist te vinden. Helaas voor Elko moest Nicole Smit in de eerste helft gewisseld worden na een ongelukkige botsing met de tegenstander. Romy Pieters, die een zeer verdienstelijke wedstrijd speelde, was haar vervanger. Voor rust wist Elko nog terug te komen tot een verschil van 2 punten bij een stand van 5-7, maar Elko wist in het verdere verloop van de eerste helft niet dichterbij te komen. Er werd gerust bij een stand van 7-10.

De tweede helft kwam DWA/ARGO beter uit de startblokken en wist in vrij korte tijd de voorsprong te vergroten tot een stand van 8-14. Mede door het veelvuldig slordige balverlies van de Elkoërs en de sterke rebound van de gasten uit Winsum was het DWA/ARGO die de regie in handen had. Waar DWA/ARGO meerdere kansen achter elkaar had om op een score te komen was het aan de kant van Elko erg zoeken om de juiste mensen in stelling te brengen. In de tweede helft werd Peter Kroezen nog binnen de lijnen gebracht om onder de korf wat meer weerstand te bieden, maar ook de wisseling van de wacht bracht de gasten niet van de wijs en Elko moest dan ook bij een eindstand van 14-17 haar meerdere erkennen in de tegenstander van vandaag. Scores deze wedstrijd kwamen van Esther Jans, Stefan Smit, Mila Wachtmeester (allen 4x), Hendri Kerssies en Tygo Dijkslag (beide 1x). Volgende week speelt Elko de eerste returnwedstrijd tegen Olympia uit Twijzel. De vorige wedstrijd tegen Olympia werd gewonnen, dus als Elko aansluiting wil houden bij de top van de poule dan zal er volgende week scherper gespeeld moeten worden dan vandaag om zo de punten mee te nemen naar Elim.