sc Elim verliest van zichzelf

Elim – In het eerste thuisduel van het nieuwe voetbalseizoen kwam mededegradant FC Meppel op bezoek in Elim. Afgelopen seizoen werd er nog tweemaal gewonnen maar FC Meppel heeft zich behoorlijk versterkt met nieuwe spelers. Dit bleek uit het grote verschil tussen het programmaboekje en het wedstrijdformulier. Op tenminste 6 posities wisten de Meppelaars versterking aan te trekken. Elim moest het vandaag doen zonder de geschorste J. Doldersum en de vakantievierende Y. Benjamins. Of dit in het voordeel was zou aan het eind van de wedstrijd wel blijken.

Snelle voorsprong gasten 

Meppel nam al snel een voorsprong met 2 doelpunten in het eerste kwartier door druk te zetten en de bal snel rond te spelen. Elim was niet bij machte om hiertegen weerstand te bieden. Op een schotje van Redder kon keeper Smit vanmiddag redding brengen. Met een te hoog ingekomen been van van de Belt leverde vanmiddag de eerste gele kaart op. Bisschop zag zijn goal afgekeurd worden halverwege deze helft vanwege buitenspel. Aan de andere zijde was het D. Doldersum die een kleine kansje kreeg maar hij vergat de bal af te spelen. Op curieuze wijze ter hoogte van middenlijn moest Bisschop een rode kaart incasseren naar vermoedelijk een slaande beweging te hebben gemaakt richting een van de Elim spelers. Aanvoerder Schonewille dacht dit in een goed gesprek met scheidsrechter Wentink te kunnen  terugdraaien, maar hij moest dit zelf met geel bekopen.

Meerdere kansen Meppel

Een kans uit een vrije trap van Fidom op randje zestien werd gepakt door keeper Smit. Doelpuntenmaker Broers had van dichtbij de score naar 0-3 kunnen tillen maar hij schoot hoog over. Even later was het wel raak want de zelfzuchtige Gelmers, die na een prima combinatie, bracht deze score wel op het bord. Hij had hem ook nog af kunnen geven want er stonden nog 3 spelers vrij voor de keeper Smit. De verdediging van Elim was in geen velden of wegen te bekennen. Zo werd er met een forse achterstand de kleedkamer opgezocht.

Uitvallers in de rust

Na de rust bleven van de Belt en Kroezen in de kleedkamer achter. Invallers waren Bos en D. Benjamins.

Meppel bleef rustig doorgaan met aanvallen ondanks een man minder binnen de lijnen. Een corner van Schonewille werd door Koops koppend weggewerkt. De ingevallen Bos had vandaag zijn dag niet want bij zijn eerste actie trok hij onnodig aan de noodrem wat Meppel een penalty opleverde. Dit was voor de routinier Fidom een makkelijke prooi en zo stond de 0-4 op het scorebord. De omroepster had het er vandaag maar weer druk mee en na later zou blijken moest ze nog wel een paar keer aan de microfoon verschijnen. Meppel begon te wisselen en bracht er verse krachten in.

Bijna een kans voor Benjamins

Na een uur spelen had D. Benjamins een eerste kansje maar deze werd gepakt door keeper Kampherbeek. Zijn volgende kans zag hij voorlangs gaan. De geblesseerde D. Doldersum viel uit en hiervoor kwam snelle Jelle, Koekoek, binnen de lijnen. Een moeilijke kopkans van Smit vloog over de deklat. Reservespeler J. Benjamins werd geplaatst op de rechtsback positie van B. Doldersum. Het was Meppel wat stug bleef aanvallen en zo meerdere kansen creëerde. Elim kon er niets tegenover stellen en het leek of het met de rug tegen een muur stond. Aan het eind van de wedstrijd vielen nog doelpunten door Broers, invallers Webbing en Elkhatari. Elim beleefde hiermee geen goede start van deze competitie en zal volgende week in Zwolle bij Be Quick meer moeten laten zien.  

Wedstrijdverloop.

sc Elim – FC Meppel 0-7 (0-3). Scoreverloop: 4. L. Broers, 0-1, 13. C. Fidom 0-2, 40. J. Gelmers 0-3, 53. C. Fidom 0-4, 80. L. Broers 0-5, H. Webbing 0-6 en 90. L. Elkhatari 0-7.

Scheidsrechter:  J. Wentink. Gele kaarten: 3. Rode kaarten: 1. Toeschouwers: 150. Man of the match: Geen.

Opstelling sc Elim:

Basis: R. Smit, S. Doldersum, M. Koops, W. Boertien, B. Doldersum (66. J. Benjamins), D. Diphoorn, (78. R. Koekoek), D. Doldersum (57. R. Koekoek), M. Doldersum, R. Smit, N. v.d. Belt (46. R. Bos), P. Kroezen (46. D. Benjamins).

Wissels: J. Benjamins, D. Benjamins, R. Bos en R. Koekoek.