Elko wint van SDO (Westerhaar)

Na twee weken rust mocht Elko afgelopen zaterdag aantreden tegen SDO uit Westerhaar. Waar de eerste helft het scoren gelijk op ging wist Elko halverwege de tweede helft de wedstrijd over te nemen en zo te winnen met een stand van 12-16. ( Geschreven door: Peter Kroezen ).

Elko startte met in de aanval Stefan Smit, Tygo Dijkslag, Mila Wachtmeester en Romy Pieters. In de verdediging startten Hendri Kerssies, Peter Kroezen, Nicole Smit en Papien Schonewille. Elko en SDO wisten in de beginfase van de wedstrijd aanvallend weinig te overtuigen. Elko leek met name te moeten wennen aan het grote veld van SDO, waardoor er minder compact gespeeld werd dan doorgaans het geval is. Met veel aanvallen met maar één schotpoging was het de scherpte van de schutters die het verschil moest maken en dat deed SDO in deze fase beter. Bij een stand van 2-2 wist SDO vier keer achter elkaar te scoren, waardoor Elko tegen een achterstand van 5-2 aankeek. Elko herpakte zich nog voor de theepauze en er werd gerust met een stand van 7-6.

Na rust leek Elko beter in de wedstrijd te komen en ondanks dat SDO voor stond tot 11-9 was het daarna Elko dat de wedstrijd domineerde. In de slotfase wist SDO nog slechts één keer de korf te vinden, waar Elko dat nog zeven keer wist te doen. Eindstand in deze wedstrijd was dan ook 12 – 16. Belangrijke punten voor Elko dat nu op slechts twee punten achterstand van de koploper staat met nog mogelijkheden voor het kampioenschap. Na weer een week rust zal Elko op 25 mei wederom tegen SDO aantreden, maar dan in de return op het eigen sportpark. Scores deze zaterdag kwamen van Romy Pieters (4x), Hendri Kerssies, Peter Kroezen (beide 3x), Esther Jans (2x), Papien Schonewille, Tygo Dijkslag, Stefan Smit en Mila Wachtmeester (allen 1x).