Onfortuinlijk SC Elim verliest bij DESZ.

Zwartsluis – Met een vervangend vervoer ging de live reporter vandaag met de technische staf van de plaatselijke SC op pad. Vooraf was een er duidelijke overtuiging bij trainer E. Sikkes aanwezig dat vandaag de punten meegingen naar het thuisfont. Bij winst zou het een historische zege worden want het is al meer dan 20 jaar geleden dat sc Elim de punten mee naar huis wist te nemen. Punten halen was wel noodzakelijk om p/d – wedstrijden te ontlopen of nog erger om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Ook voor tegenstander DESZ stond het ontlopen van de tombola, die p/d heet, op het spel. Vandaag dan weer alle ingrediënten aanwezig om er een spannend pot voetbal van te maken. De wedstrijd moest vanmiddag door scheidsrechter L. Nanninga uit Assen in goede banen worden geleid, waarbij nog even werd gespeculeerd over diens leeftijd. Het handje vol meegereisde supporters zag dan een matige eerste helft waarbij het snelle doelpunt van Elim in de openingsfase werd afgekeurd. Misschien was de drinkpauze wel het hoogtepunt in deze helft want er waren voldoende kansen over en weer maar gescoord werd er niet voor de rust.

Klik hier om verder te lezenIn de rust werd de geblesseerde grensrechter aan Elim zijde vervangen door een verse kracht. Na de rust sprak een toeschouwer dat het weer stukken beter was als het voetbal. We konden hem daar geen ongelijk in geven tot de tweeënzestigste minuut. Door een miscommunicatie in de achterhoede was het I. Lassche, die zijn medespelers in extase bracht door de 1-0 over de keeper heen te lobben. Sc Elim kreeg hierna meerdere kansen om de gelijkmaker te scoren maar de vlagger van dienst vond het noodzakelijk om regelmatig de vlag onnodig op te steken. Op een gegeven moment was scheidrechter L. Nanninga er ook achter en liet hij de lokale assistent staan. Zo kabbelde het rustig door tot het eind van de wedstrijd. In de slotfase nam trainer E. Sikkes maatregelen en volgende er een omzetting van het spel. Aanvoerder Boertien werd naar voren gedirigeerd en moest als stormram de wedstrijd openbreken. Vlak voor de officiële tijd wist hij dit waar te maken met een kopbal en zo stond het hardwerkende sc Elim op een gelijkspel (1-1). Dit was echter van korte duur want in de extra tijd wist S. Eilander met een snoeihard schot van afstand de rechterbovenhoek te vinden (2-1). Onhoudbaar voor keeper Lunenborg werd het verdiende punt bij het sluiten van de markt weggegeven. Volgende week speelt sc Elim weer een uitwedstrijd tegen de Weide.