Geesje Schonewille-Dekker: Een Levenslustig Jubilaris

Elim, 8-4-2024 Vandaag vieren we een bijzondere mijlpaal: Geesje Schonewille-Dekker is 94 jaar geworden! Een prachtige leeftijd waarop de meesten van ons al lang in een bejaardentehuis zouden zitten. Geesje woont nog steeds zelfstandig, en haar vitaliteit is ronduit bewonderenswaardig.

Geesje werd geboren op 8 april 1930 in Elim. Ze groeide op als dochter van Walraad Dekker en Jantje de Jonge. Op 2 mei 1951 trad ze in het huwelijk met Gerrit Schonewille. Samen kregen ze drie kinderen: Leen, Jannie en Hans. Het gezin Schonewille woonde aan de Perebomenweg, waar Geesje haar dagen vulde met zorg voor haar gezin.

In september 1999 verhuisde Gerrit met Geesje naar Seniorencomplex De Wiekswal aan het Hoosvat in Elim. Ruim twee jaar later overleed Gerrit en bleef Geesje alleen achter in het complex. Waar ze nu nog met veel plezier woont. Ze is zelfs de oudste en langste bewoner van De Wiekswal.

Geesje Schonewille-Dekker, de vrouw die de tand des tijds heeft doorstaan is nog steeds kras en met wat hulp van Icare en Beter thuis wonen red ze het nog prima, geeft ze aan. Namens de kinderen, klein- en achterkleinkinderen en verdere familie wensen we Geesje een fijne verjaardag die deze week meerdere keren gevierd zal worden. Op naar de 100 Geesje?