IEC-zangdienst 2 juni in de Hoofdstraatkerk om 19.00 uur

Thema van de dienst: Vrede Overdenking door Ds. C.J. ’t Lam uit Hoogeveen. Muzikale medewerking: familie Ploeg uit Apeldoorn. Entree is vrij, er zijn twee collectes. Namens de IEC bent u van harte welkom en neem familie, vrienden en buren mee! Anne C.R. Kuipers IEC-Hoogeveen

Toelichting op de muzikale medewerking IEC-zangdienst: Zondagavond 2 juni hopen wij, als familie Ploeg, voor u te komen spelen in de internationale dienst in Hoogeveen. Wij zijn een familie waar veel gemusiceerd wordt. Inmiddels sleepten alle gezinsleden meerdere nationale prijzen binnen. Alle leden bespelen een strijkinstrument en/of piano. Wij, Cor Ploeg uit Nederland en Katja Vinogradskaya uit Zhitomir, Oekraïne, leerden elkaar kennen in 1993 in Oekraïne. In 1995 zijn wij getrouwd en ontvingen 6 kinderen.

Direct, na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne, raakten wij verzeild in de hulpverlening rondom Oekraïne. In eerste instantie evacueerden wij onze eigen familieleden en kennissen, ongeveer 100 mensen, wat uiteindelijk resulteerde in de evacuatie van vele honderden Oekraïners. De familie Ploeg kon met behulp van de Oekraïense regering en haar ambassade in Nederland 2 complete weeshuizen uit de regio van Krivi Rig evacueren. Hiertoe konden ze een beroep doen op de Oekraïense spoorwegen en Nederlandse en Poolse busbedrijven die de 200 kinderen en hun begeleiders vervoerden. Op dit moment zijn wij betrokken bij het organiseren van hulptransporten alsmede de aankoop van ondersteunende voertuigen voor burgers en het leger in Oost-Oekraïne. Vanaf het begin van de oorlog geven wij, Cor en Katja, beiden Nederlandse les aan Oekraïense kinderen Nederland. Wij hopen dat u allemaal aanwezig bent, en wij elkaar mogen ontmoeten.