Elko verslaat koploper Achilles en neemt koppositie over Geschreven door: Peter Kroezen

Afgelopen zaterdag stond de returnwedstrijd tegen koploper Achilles op het programma. In een spannende wedstrijd wist Elko de tweede helft de winst over de streep te trekken bij een stand van 16-14.

In de eerste ontmoeting moest Elko na een matige wedstrijd helaas met lede ogen aanzien hoe Achilles in de slotfase bij 9-8 de punten in Almelo wist te houden. Daarna wisten beide ploegen al hun wedstrijden te winnen, waardoor vandaag de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen op het programma stond. Achilles had genoeg aan gelijkspel om vandaag al het kampioenschap binnen te slepen, Elko moest met minimaal twee punten verschil winnen om volgende week tegen de hekkensluiter een kampioenswedstrijd te mogen spelen.

Elko startte in dezelfde opstelling als vorige week met in de aanval Stefan Smit, Tygo Dijkslag, Mila Wachtmeester en Romy Pieters. In de verdediging startten Jesse Everaarts, Peter Kroezen, Nicole Smit en Papien Schonewille.

Na een minuut of vijf wat aftastend gespeeld te hebben wist Elko als eerste de korf te vinden. Elko kwam beter in de wedstrijd en ook in de afronding wisten de Elimmieten te overtuigen. Zo kon er uitgelopen worden naar een comfortabele voorsprong van 6-2. De droomstart waarop Elko gehoopt had was binnen, maar Achilles wist zich te herpakken en met name in de afstandschoten was Achilles in deze fase scherper dan Elko. Vlak voor rust kwam Achilles zelfs nog weer langszij en er werd dan ook gerust bij een stand van 6-6.

Na rust wist Achilles de goede lijn door te zetten en kon voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong komen. Elko bleef knokken en kon zo voorkomen dat de ploeg uit Almelo op meer dan twee punten voorsprong kwam. Na een periode waarin met name de dames van Elko ijzersterk in de afronding waren kon de ploeg terugkomen tot 12-12, waarna doorgestoomd werd tot een stand van 15-12. Met deze stand op het scorebord kon de wedstrijd volwassen uitgespeeld worden en werd er gewonnen met 16-14. Scores deze wedstrijd kwamen van Mila Wachtmeester (6x), Nicole Smit (5x), Stefan Smit (2x), Jesse Everaarts, Romy Pieters en Peter Kroezen (allen 1x). Met deze winst heeft Elko goede zaken gedaan richting het kampioenschap in de derde klasse. Volgende week zaterdag staat om 17:15 uur de kampioenswedstrijd tegen degradant TOP uit Vroomshoop op het programma.