Paasvuren in onze omgeving

De lente is in aantocht en dat betekent dat het tijd is voor de traditionele paasvuren in Hoogeveen en De Wolden! Dit jaar belooft het een bijzondere eerste paasdag te worden met een reeks vurige festiviteiten die de harten van jong en oud zullen verwarmen. 

In Hoogeveen worden de vlammen ontstoken op verschillende locaties, waaronder Tiendeveen, Fluitenberg en Stuifzand. Het paasvuur in Stuifzand wordt traditioneel georganiseerd door boerderij Wonderland, waar men al wekenlang druk bezig is met het opbouwen van de paasbult. Ondanks de uitdagingen die het drassige land met zich meebracht, is de vastberadenheid van de organisatoren niet gedoofd. 

De avond belooft een gezellig samenzijn te worden met versnaperingen verzorgd door Stuifzand Actief. De opbrengst hiervan zal bijdragen aan de inrichting van hun eigen gebouw. Dus terwijl de paasbult brandt, kunnen bezoekers genieten van verse popcorn en sappige hamburgers. 

Ook in Fluitenberg staat er iets speciaals te gebeuren. Dorpsbelangen Fluitenberg organiseert het paasvuur op het terrein van de familie Otter. Herman Schipper, van de organisatie, is dankbaar voor deze locatie en belooft een avond vol warmte en gezelligheid.  

In De Wolden is het feest niet minder groot. In Echten en Veeningen worden de paasvuren aangestoken, waarbij de Feestcommissie en Dorpsbelangen Echten zorgen voor een feestelijke avond met paasspelen en een barbecue voorafgaand aan het grote moment. En in Veeningen kunnen kinderen ’s ochtends paaseieren zoeken, gevolgd door het aansteken van de paasbult in de avond. 

Dus trek je laarzen aan, laat je witte gympen thuis, en kom genieten van de warmte en gezelligheid van de paasvuren in Hoogeveen en De Wolden. Het wordt vast een paasfeest om nooit te vergeten!